36-timers stegt nakkefilet med grillet mozzarella i friske vinblade

Mad
Ja, ja, det er måske ikke den flotteste ret, men det smagte nu ganske godt alligevel.

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 36 timer.

Igen en ret, som rent tidsmæssigt kan virke skræmmende. Men også denne gang: Lad nu være med at tage soveposen under armen; der er jo ingen, der siger, at du skal sidde og glo på kødet under tilberedningen …

Ingredienser, kød
Ca. 1-1,25 kg. nakkefilet
300 g salt
3 dl. vand
3 spsk. flydende honning
6 laurbærblade
1 spsk. helt, sorte peberkorn
1 spsk. korianderfrø
1 spsk. tørrede enebær
1 spsk. fennikelfrø
Smagsneutral olie

Ingredienser, mozzarella i vinblade
2 stk. mozzarella
16 friske vinblade
Saften fra en citron
Lidt olivenolie

Opskrift, kød
Bland alle ingredienserne (med undtagelse af kødet) til saltet er nogenlunde opløst. Læg kødet i en beholder, som kan lukkes helt til, og hæld lagen over. Lad det stå i min. 24 timer. Vendes en gang eller to undervejs.

Tag kødet op af lagen og tør det let af med et stykke køkkenrulle. Vakuumpak det, og smid det så i sous vide’en ved 71 grader i 12 timer.

Tag kødet ud af vakuumposen og skær det i nogle solide skiver.

Opvarm en pande til den er virkelig varm, og hæld en god slat olie på. Smid herefter kødet på, og give det en god stegeskorpe på alle sider.

Så’ den i vinkel …

Opskrift, mozzarella i vinblade
Skær stilken og den grove del af bladet ved netop stilken fra. Blanchér herefter bladene i to minutter i letsaltet vand. Desværre mister bladende den pæne, lysegrønne farve under denne proces, men det skal desværre til, for at bladende kan spises.

Tag bladene op af vandet og læg dem til let tørring på et viskestykke.

Læg en skive ost på hvert blad, og dryp med citronsaft.

Luk bladene om osten og fæstn med en tandstikker.

Pensl på begge sider med en smule god olivenolie, hvorefter de får sig et varmechok på en brandvarm grillpande til bladene har de karakteristiske sorte striber og osten indeni er let flydende.

Så’ de færdige …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s