Langsomt trukket vietnamesisk gris i friske forårsruller

Thai
Langsomt trukket vietnamesisk gris i friske forårsruller.

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 7-8 timer.

Ja, det ta’r laaang tid at lave kødet. Men der er jo ingen der beder dig om at sidde og stirre ind i ovnen, mens det bliver tilberedt. “Aktiv tilberedning” er nærmere en lille halv time. Hvis du er langsom.

1 kg. nakkekam uden svær
2 spsk. revet palmesukker
1 spsk. Ketjap Manis
1 spsk. riseddike
3 fed hvidløg i grove skiver
1 dl. soya
1/2 dl. mushroom soya
1 dl. vand
1 stjerneanis
1 tsk. sorte peberkorn
Friske forårsruller
1 agurk
1 bdt. frisk koriander
4-5 forårsløg
Div. saucer som f.eks. blommesauce, soya, chilisauce osv.

Kog palmesukker, Ketjap Manis, riseddike, hvidløg, soya, mushroom soya, vand, stjerneanis og peberkorn op. Lad det derefter køle af.

Brun kødet på alle sider, smid det i en stegeso og hæld ovenstående væske over. Låg på og i ovnen med hele herligheden i 7-8 timer ved 125 grader.

Når kødet er færdig “rives” kødet fra hinanden med to gafler. Tilsæt evt. lidt af væden bagefter, men sørg for, at der ikke er hvidløg, peberkorn eller andet med.

Agurken flækkes på langs, og kernerne tages fra med en teske. Herefter skæres den i små stykke på langs, efter du har skåret den yderligere over i 3-4 stykker.

Forårsløgene skæres i tynde, skrå skiver.

Smid en frisk foråsrulle-plade i vand, så den bliver blød. Tag den op, dryp af og læg så ellers lidt af grøntsagerne samt kød på. Giv det et skud sauce og friske korianderblade, og luk så.

Bum, så’ der mad!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s