Lavendelis

Is
Lavendelis.

Antal personer: 5 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: Til isen er frossen.

1 dl. sødmælk
1 halvstor håndfuld friske lavendelblomster
100 g sukker + 2 tsk. sukker
4 æggeblommer
3 æggehvider
1/2 liter piskefløde
Flydende honning
Friske blåbær

Kog mælken op sammen med de 2 tsk. sukker og blomster. Rør endelig i det konstant og sørg for, at skidtet ikke brænder på.

Når sukkeret er kogt ud i mælken, så tag det fra varmen (rør stadig lidt i det), og lad det køle lidt af.

Si blomsterne fra, men pres dem mod dørslaget, så al smagen kommer fra dem. Mælkeblandingen beholder du, mens blomsterne kan komme på møddingen.

Pisk æggeblommerne sammen med den resterende del af sukkeret, så det bliver luftigt og hvidligt.

Pisk æggehviderne stive (det gøres nemmest i en pinelig ren metal- eller glasskål).

Pisk fløde til en let skum.

Vend først lavendelmælken i æggeblomme-blandingen. Vend så flødeskum i, og slut af med at vende æggehviderne i.

Hæld hele herligheden i en ismaskine, og kør isen i ca. en times tid. Så kan det ellers hældes i en form, og så klarer en almindelig fryser resten af skærene.

Eller du kan hælde isen i små forme, som fryses færdig i fryseren.

En 10-15 minutter inden servering tager du de små forme ud af fryseren, så du nemt kan vende dem ud på en tallerken.

Hæld herefter lidt flydende honning over og pynt med friske blåbær.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s