Mozzarella i gylden karet, varme polentaboller med sultanarosiner og rosmarin, friterede kapersbær, spyd med cocktailtomater og mozzarella og Aperol Spritze

Spyd
Spyd med coctailtomater, mozzarella og basilikum.

Antal personer: 8-10 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 45-60 minutter.

Hende som jeg er allermest vild med i hele verden sammen med den førstefødte – altså den førstefødtes mor – havde fødselsdag i lørdags. Og når nu sommeren valgte at komme forbi på et hurtigt visit selvsamme dag, så var det jo bare om at komme ud i haven i en fart med en flok antipasti under armen …

Ingredienser, spyd
30 cocktailtomater
3 mozzarellaer
Frisk basilikum
3 spsk. balsamico
1 spsk. olivenolie
Salt
Peber

Ingredienser, mozzarella i gylden karet
20 skiver toastbrød uden skorpe
1 glas ansjoser i olie
2 mozzarellaer
6 æg
Smagsneutral olie
6-8 skiver parmaskinke
20 små rosmarinkviste

Ingredienser, polentaboller
600 g polenta
2 spsk. olivenolie
400 g sultanarosiner
1/2 liter vand
1 spsk. friskhakket rosmarin
2 spsk. honning

Ingredienser, friterede kapers
2 glas store kapersbær
Hvedemel
Smagsneutral olie

Ingredienser, Apreol Spritze
3 dele prosecco
2 dele Aperol
1 del mineralvand
Isterninger

Opskrift, spyd
Fordel tomater, basilikum og mozarella på spydende i bedste grillspyd-stil. Rør herefter de resterende ingredienser sammen og pensl spyddene med blandingen inden du lige krydrer med lidt salt og peber

Opskrift, mozzarella i gylden karet
Hæld olien fra ansjosfileterne og mos dem med en gaffel. Smør halvdelen af brødskiverne med ansjospastaen, og læg herefter et lille stykke mozzarella på. På med den resterende halvdel af brødskiverne.

Pisk æggene let sammen og læg toastene deri i 10 minutter. Vend dem herefter.

Opvarm rigeligt olie i en sauterpande til 170 grader. Dybsteg toastene lidt af gangen til de er sprøde og gyldne. Det tager vel omkring 4-5 minutter, hvor du løbende skal vende dem.

Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir.

Læg et lille stykke parmaskinke på og sæt hele herligheden sammen med en lille rosmarinkvist.

Mozzarella
Mozzarella i gylden karet.

Opskrift, polentaboller
Udblød rosinerne i vandet i 15 minutter. Ælt polenta sammen med olie og de udblødte rosiner. Tilsæt udblødningsvandet lidt efter lidt til du har en blød dej.

Ælt rosmarin og honning i, hvorefter du ruller små boller af dejen, som på en bageplade med bagepapir ryger i ovnen ved 170 grader i en lille times tid.

Hov, forresten: Inden de kommer i ovnen, så pensl dem lige med lidt olivenolie inden, så bliver de dejlig sprøde udenpå.

Corn
Polentaboller med sultanarosiner og rosmarin.

Opskrift, friterede kapers
Hæld vanden fra dine kapers og tør dem grundigt. Ved dem herefter i mel, og frituresteg dem så i 170 grader varm olie i blot et par minutter.

Tag dem herefter op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir, hvorefter de er klar til indtagelse.

Kapers
Friterede kapers.

Opskrift, Apreol Spritze
Rør forsigtigt alle ingredienser sammen.

Spritze
Aperol Spritze.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s