Lam med stegte auberginer med yoghurtdressing

Lam
Lam med stegte auberginer med yoghurtdressing.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter +  30 minutters venten på auberginerne.
Tilberedningstid: 10 minutter.

Ingredienser
2 lammesteaks
Skal fra en citron (og saften fra halvdelen)
2 dl. yoghurt
2 tsk. knust spidskommen
Frisk mynthe
2 små (eller 1 stor, men de små, som er uden kerner, er bedre) auberginer
Salt
Peber
Smør
Olivenolie

Opskrift
Tag lammet ud af køleskabet, og lad dem ligge ved stuetemperatur til de skal steges.

Rør dressingen sammen, som består af yoghurten, spidskommen og en håndfuld hakkede myntheblade. Smid den i køleskabet til lige inden serveringen.

Auberginerne skæres – på den lange led – i skiver på omkring 1/2 cm. Drys dem med groft salt og lad dem trække i en halv times tid. Skyl salten af og tør dem grundigt.

Opvarm olie på en varm pande. Pensl auberginerne med lidt olivenolie og krydr dem med salt og peber og smid dem på panden.

Når de er gyldne og sprøde på den ene side, så vend dem og gør kunststykket efter på den anden side også.

Lammet steges på en hamrende varm pande med lidt smør og olie. Et minut på den ene side, så der er stegeskorpe. Så den anden side. Skru så ned for varmen og lad kødet stege videre i 4-5 minutter mens du vender det et par gange undervejs.

Server kødet sammen med auberginerne, som du drypper med dressingen og pynter med julienne-citronskal og lidt friske myntheblade.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s