Cocktails til middagen: Shaken timiandaiquiri

Timian
Shaken timiandaiquiri.

Mængde: 75 cl. snaps og 1 drink.
Forberedelsestid:
5 minutter til siruppen + 2 mdr. til lagring af selve timiansnapsen.
Tilberedningstid: 5 minutter + afkøling.

For efterhånden længe siden var den gode Hr. Leck Fischer (tidligere souschef på Dragsholm Slot, opskriftleverandør til madmagasinet gastro og nuværende chefkok på Atelier 1B) så venlig at sende mig sin bog om snapse “SNAPS. Naturen paa flaske. Den er go’, og du kan læse lidt mere om den her.

Jeg er efterhånden blevet mere og mere hooked på idéen om de hjemmelavede alkoholiske herligheder, og da krydderurterne i mine højbede efterhånden ligner noget, som prøver at overtage verdensherredømmet, så er det jo nærliggende at plukke lidt hist og her og lade det indgå i maden såvel som i drikkevarerne.

Cocktails til maden har gennem noget tid også tiltalt mig, så nu sku’ det være. Eller det skulle det for to måneder siden. For det ta’r noget tid, det skidt – men det smager den ondefløjtemig også helt fantastisk! Der ér bare noget ved mad og drikkevarer, som man bliver nødt til at vente lidt på …

Ingredienser, selve snapsen
75 cl. vodka
1 bundt frisk timian (gerne inkl. blomster)

Ingredienser, shaken timiandaiquiri
1 dl. timiansnaps
1/2 dl. limesaft
1/2 dl. sukkersirup (300 g sukker kogt op i 2 dl. vand og derefter kølet helt ned)
Isterninger

Opskrift, selve snapsen
Smid timianen i vodkaen. På med låget, og ind i et mørkt skab i et par måneder, hvorefter timianen igen sies fra.

Opskrift, shaken timiandaiquiri
Ryst alt sammen i en shaker og servér med det samme. Igen og igen og igen … Og så på hovedet i seng, for nok smager det ikke stærkt, men der er jo alligevel en god del alkohol i. Kan drikkes før maden, til maden og efter maden. Farligt godt …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s