Provence på en tallerken: Kylling, oliven, rosmarin, sennep og andet godt

Frenchmustard
Provence på en tallerken: Kylling, oliven, rosmarin, sennep og andet godt.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 50-55 minutter.

Ja, en kanin havde nok været mere rigtig at bruge i denne ret, men de er sgu’ ikke sådan at få fat i. Og så må kyllingen altså gøre det ud for en kanin …

Ingredienser
500 g små kartofler
2 store kyllingebryster uden skind
200 g sorte oliven
4-5 kviste frisk rosmarin
6-8 friske salvieblade
2 spsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
4 skalotteløg i både
4 fed hvidløg
2,5 dl. madlavningsfløde
2 dl. hønsefond
Olivenolie
1 lille glas hvidvin
Salt
Peber

Opskrift
Brun kyllingen på begge sider i en anelse olivenolie. Tag kyllingen af.

Steg løgene ved svag til jævn varme til de er klare. Skru herefter op for varmen og smid hvidvin på. Kog ind til ca. 1/3 og hæld så hønsefond ved. Kog yderligere en anelse ind.

Så er det i med sennep, honning og madlavningsfløde, og så smager du til med lidt salt og peber. Kog op.

I med kyllingen igen, men denne gang i selskab med de hele fed hvidløg og kartoflerne samt de friske krydderurter og oliven.

På med et låg, og så ellers ind i ovnen ved 190 grader i omkring 40 minutter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s