Spanitalian: Sprødstegt kylling med pasta med chorizo, soltørrede tomater og frisk basilikum

Spanitalian
Spanitalian: Sprødstegt kylling med pasta med chorizo, soltørrede tomater og frisk basilikum.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 20-25 minutter (+ 3 timer til tomaterne, men dem kan du jo lave i forvejen).

Ingredienser
4 små friske chorizo (den bløde slags) i skiver a ca. 1 cm.
2 kyllingebryster med skind
2 finthakkede skalotteløg
2 fed knust hvidløg
1 lille glas hvidvin
Lidt citronsaft
1 dl. hønsefond
Olivenolie
Salt
Peber
1 dl. langtidsbagte tomater
En anelse sukker
500 g små, smagfulde tomater
Frisk basilikum efter smag
6-8 friske salvieblade
Pasta

Soltørrede tomater
Halvér tomaterne og fordel dem på en bradepande med overskårne del op. Drys med en smulle sukker, salt og peber samt en smule olivenolie. I ovnen med dem ved 125 grader i omkring 3 timer.

Tag dem herefter ud og brug dem med det samme, eller smid dem i en lufttæt beholder. Hvis du gør brug af sidstnævnte løsning, så dæk dem med en god olivenolie, så holder de længere – og olien tager dejlig smag til sig, som du kan bruge i alle mulige andre sammenhænge.

Sauce
Krydr kyllingen med salt og peber og steg dem ved jævn varme. Først skindsiden, så der kommer noget fedtstof på panden, og når den er gyldensprød, så på den anden side. Tag dem af panden.

Smid løg på panden og lad det simre i 3-4 minutter til de er klare. Skru herefter op for varmen, og smid hvidvin og fond på. Når det er kogt ind til ca. halvdelen kommer du pølserne på. Giv det en 4-5 minutter, og så skal kyllingen også tilbage.

Varm det hele godt igennem, og sørg for, at kyllingen er gennemstegt.

Smag saucen til med salt, peber og en anelse citronsaft.

Pasta koges efter anvisninger på pakken, og så, når vandet er hældt fra, vender du den rundt i saucen efter bedste evne sammen med en flok friske basilikum- og salvieblade.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s