Raviolo con Sorpresa (kæmperavioli med mascapone, spinat og æggeblomme)

Pasta_D
Raviolo con Sorpresa.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
50 minutter + afkøling af spinaten.
Tilberedningstid: 5 minutter.

Det er ikke den nemmeste pastaret i verden, så er det sagt. Det ta’r både tid, lidt snilde og en god portion tålmodighed. Men hold nu k…, hvor smager det godt! Og pænt ser det ud – specielt, når man prikker hul på herlighederne, og æggeblommen flyder ud og blander sig med saucen.

Ingredienser
3 hele æg
400 g mel (tipo 00)
Salt
9 æggeblommer
250 g mascapone
150 g frisk spinat
Friskrevet parmesan
Lidt muskatnød
Peber
75 g smør
8 friske salvieblade

Opskrifter
Hæld melet ud i en lille bunke med top, og lav en fordybning deri. Slå æggene ud deri sammen med en knivspids salt. Rør langsom æggene ind i melet til du har en fast dej. Ælt, ælt, ælt …

Pasta_A
Pastaplader undervejs.

Del dejen i 8 og tryk dem flade. Kør dem herefter gennem pastamaskinen ét trin ad gangen, til du til sidst har 8 pastaplader, som er omkring 2 mm tykke. Drys bordpladen med lidt mel, læg pladerne derpå og drys yderligere lidt på oversiden også. Skær cirkler af pastaen på 8-10 cm i diameter.

Pasta_B
Ravioli’erne lige inden samling.

Kog spinaten i letsaltet vand i et par minutter til den falder sammen. Lad den herefter køle helt af inden den hakkes fint. Sådan helt fint.

Rør mascapone, 15-20 g parmesan, lidt salt, en anelse muskatnød og spinat sammen, og smid det i en sprøjtepose. Sæt derefter en god klat på halvdelen af pastacirklerne – de skal være omkring 1,5-2 cm i højden. Lav en fordybning deri, hvor du lægger – forsigtigt – en æggeblomme.

Pasta_C
Det ser sgu’da pænt ud …

Læg “låg” på hver ravioli, som du har penslet med lidt vand i kanten, så de klistrer sammen. Tryk så kanterne sammen med en gaffel – vær grundig, så fyldet ikke siver ud under kogningen.

Kog vand op i en stor gryde – alternativt en sauterpande, så der er en god stor vandoverflade. Kog så raviolien deri 3 og 3 eller hvor mange der nu er plads til – de må helst ikke skulle kæmpe for meget om pladsen. Og vandet skal bare koge helt stille og roligt – ikke bulderkoge, for så er risikoen for at de går i stykker noget større.

Pasta_E
Salviebladene giver en fantastisk smag til saucen og bliver helt sprøde.

I mens opvarmes smør stille og roligt ved jævn varme sammen med salviebladene. Når smørret er bruset af, så er saucen klar.

Tag raviolierne op af det kogene vand og læg dem forsigtigt i en stor, dyb tallerken. Hæld salviesaucen over, drys med lidt friskkværnet peber og et skud friskrevet parmesan.

Sæt så ellers kniv og gaffel deri, og nyd synet, når æggeblommer stille og roligt flyder ud i saucen – det er et syn for guder! Og en smag for samme …

Opskriften er med inspiration fra Carluccios kogebog om pasta, som du kan læse mere om Carluccio.

One thought on “Raviolo con Sorpresa (kæmperavioli med mascapone, spinat og æggeblomme)”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.