Meatballs ‘n’ gravy

Meatballs
Meatballs ‘n’ gravy.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 35 minutter.

Det her er nok mest en vinter- eller efterårsret. Men hva’ gør det, når nu sommeren åbenbart har besluttet, at den ikke vil komme her til landet endnu til trods for, at kalenderen nu viser juni? Jeg har lavet retten med mos på nye (men faktisk ret store) kartofler – så må de gøre det ud for det sommerlige indslag.

Ingredienser til kødbollerne
450 g hakket kalve- og flæskekød
6 friske salvieblade (+ 3 fintsnittede til pynt)
2 friske rosmarinkviste
3 friske oreganokviste
1 æg
2 finthakkede skalotteløg
1 tsk. dijonsennep
100 g pankorasp
150 g pancetta
Salt
Peber
Smagsneutral olie

Ingredienser til gravy
1/2 liter brown ale
6 friske salvieblade
2 friske rosmarinkviste
3 friske oreganokviste
1/2 liter hønsefond
2 finthakkede skalotteløg
1 spsk. rørsukker
1 spsk. maizena

Ingredienser til kartoffelmos
7-800 g kartofler
75 g smør
2-3 dl. mælk
Salt
Peber
Lidt revet musktnød

Opskrift på kødboller
Hak pancetta og krydderurter helt fint, og bland det i en skål sammen med æg, sennep, rasp, kød, salt og peber.

For små kødboller af farsen på størrelse med en god teskefuld.

Opvarm lidt olie på en pande ved jævn varme, og steg kødbollerne deri. Når de er brune og med lidt stegeskorpe på den ene side, så vender du dem og gør det samme på den anden side.

Læg kødbollerne i et ildfast fad, og hæld gravy’en ved (opskrift nedenfor).

Smid hele herligheden i en 190 grader varm ovn i ca. 20 minutter.

Opskrift på gravy
Hæld øl, løg og krydderurter i en lille kasserolle. Kog op og kog ind til ca. halvdelen.

Tilsæt hønsefond, rørsukker og maizena og lad det koge i yderligere ca. 20 minutter.

Si krydderurter osv. fra, så du “bare” har saucen tilbage.

Opskrift på kartoffelmos
Kog kartoflerne i rigeligt vand uden salt. Hæld derefter vandet fra og smid smør, mælk, salt, peber og muskatnød i efter smag og behag. Mos, mos, mos …

Servering
Anret først mosen, og derefter kødbollerne ovenpå. Hæld gravy over og drys lidt fintsnittet salvie over.

Bum, så er der (vinter)mad.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s