Chicken Balti

Balti
Chicken Balti.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 45 minutter.

Jeg elsker indisk mad. Og vigtigere endnu: Den førstefødtes mor elsker indisk mad. Og vigtigst af alt: Den førstefødte elsker indisk mad. Her til aften havde han godt nok lige kværnet et bundt gulerødder, en flok tomater og en skive rugbrød med spegepølse sidst på eftermiddagen, så det var så som så med appetitten. Men der gled dog alligevel en lille portion ned – krydret mad er et hit. Og det syn’s jeg er godt!

Vi drak i dagens anledning sodavand til. Af den hjemmelavede slags. Opskriften finder du her, og i og med, at der er kardemomme i både den og selve retten, så går de to ret godt i spænd …

Ingredienser
800 g kyllingebryst uden skind og ben
4 fed hvidløg
3 friske røde chilier
3 cm frisk ingefær
24 grønne kardemommekapsler
1 dåse hakkede tomater
250 g creme fraiche
2 store løg
Lidt smagsneutral olie
2 tsk. garam masala
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
2 kanelstænger
4 laurbærblade
Salt
Peber
Frisk koriander

Opskrift
Skræl ingefæren og skær den i mindre stykker. Pil kernerne fra chilierne og skær også disse i mindre stykker. Hvidløget skrælles og skæres i samme mindre stykker. I en blender med dem. Blend til du har en pasta-lignende sag. Stil til side til senere.

Opvarm lidt olie i en wok og smid kornene fra kardemommen (giv dem lidt tæsk i en morter, så er kornene nemmere at få ud), kanel og laurbærblade i. Efter et minut eller to skulle det gerne dufte herligt, og så smider du hakkede løg på. Ved jævn varme lader du det nu rumstere i ca. 15 minutter til løgene er gyldne, men ikke brunede – det betyder med andre ord, at der ikke skal være aaalt for meget fart på blusset. Rør lidt i det fra tid til anden.

Skær kyllingen i mindre, mundrette stykker og smid dem ned til løgene. Skru en anelse op for varmen, og brun dem lidt (et par minutter under omrøring) inden chilipastaen kommes ved. Svits i yderligere et minut eller to under omrøring, og smid så tomater, garam, spidskommen og stødt koriander ved.

Lad det simre i 15 minutter (rør lidt i det et par gange undervejs), hvorefter creme fraichen tilsættes. Rør godt rundt, og lad det så simre i 15 minutter yderligere, mens du koger basmatiris og tager bladende fra den friske koriander.

Når saucen er færdig serverer du den med de friske ris, lidt creme fraiche og de friske korianderblade.

Reklamer

One thought on “Chicken Balti”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s