Stegt flæsk version 2.0 med kartofler vendt i dansk sommer

Flaesk
Stegt flæsk version 2.0 med kartofler vendt i dansk sommer.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 12 timer i sous vide og 50 minutter på selve dagen for serveringen.

Når sommeren ikke vil komme til os, så må vi jo komme til den. Her er i hvert fald sommer på en tallerken. Den “stegte flæsk” er tilberedt nogenlunde, som det var tilfældet, da vi besøgte Timm Vladimirs Køkken for lidt tid siden – en oplevelse uden lige, som du kan læse lidt mere om her. I dét tilfælde var svinet let sprængt inden – det glemte jeg alt om, og i og med, at den fidus tager små 24 timer, så er det ikke noget, som man bare lige gør inden. Men det fungerer også fint på nedenstående måde.

Ingredienser
1 solidt stykke svinebrystflæsk med svær
Salt
Peber
Smagsneutral olie
Nye (danske) kartofler
30-40 g smør
Krydderurter i flæng (jeg brugte persille, dild og kørvel)

Opskrift(er)
Svinebrystet vakuumpakkes og smides i sous vide-badet ved 70 grader i 12 timer. Herefter tages kødet op og skæres i solide stykker – ikke som almindeligt stegt flæsk i tykkelsen. Tykkere. Sådan en 3-4 cm tykke er godt.

Varm så olie på en virkelig varm pande, og smid kødet på. Giv det stegeskorpe på alle sider. Lækkert og sprødt. Og nemt. Altså, det laver jo sig selv i vandbadet og selve bruningen tager jo ingen tid.

Flæskesvær: Sværen er skåret fra selve kødet, og så deler du dem derefter enkeltvist i flæskesværstykkelse. Kog dem i vand i 20 minutter (husk at tænde udluftningen, for ærlig talt, det lugter sgu’ ikke for godt). Tag dem herefter på af vandet, dup dem tørre og smid dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med rigeligt salt, og så skal de ellers i ovnen ved 201 grader i 30 minutter. Vend dem halvvejs.

Kartoflerne vaskes og koge, så de stadig har bid. Derefter vendes de med smør og friskhakkede krydderurter.

Servér i en flyvende fart, og selv din mormor vil være stolt af din mormor-mad!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s