Voksensodavand: Ingefær- og citronlimonade

Limonade
Voksensodavand: Ingefær- og citronlimonade.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
5 minutter.
Tilberedningstid: 5 minutter.

Endnu en køkkengadget har gjort sit indtog i min efterhånden halvstore samling af uundværlige køkkenmaskiner: Sodastream. Du ved, den der som var rasende populær i 90’erne, men som døde lidt hen, for nu igen at kunne købes alle vegne.

De sirupper, som kan købes som de “rigtige” Sodastream-sirupper, de smager ganske enkelt forfærdeligt. Så har jeg ikke sagt for meget. Derfor er jagten for mit vedkommende gået ind på hjemmelavet sirup, som både skal smage godt, og som ikke nødvendigvis indeholder et halvt kilo sukker pr. liter mineralvand (åh ja, og så er jeg gået i gang med at lave en håndfuld forskellige “snapse” med div. krydderurter m.m., som jeg tænker skal indgå i drinks, som skal kunne gå til mad, hvor sodastream’en nok også bliver involveret, hvis jeg rammer nogle gode sirupper).

Ingredienser
100 g frisk ingefær
Øko-citroner
Vand

Opskrift
Skræl ingefæren og skær den i små terninger. Smid dem i en blender sammen med 1 dl. vand og kør for fuld skrue i 2-3 minutter.

Hæld blandingen gennem en finmasket sigte og ned i et glas med skruelåg (altså, skruelåget skal jo selvfølgelig være taget af under denne manøvre – det skal først på bagefter).

Glasset skulle nok kunne holde sig en 20-25 dage i køleskabet, så der er til meeeget limonade.

Nåh, men hæld en liter vand i din Sodastream-flaske og drøn så meget brus i, som du nu finder passende. Herefter blander du 3 spsk. af din ingefærblanding med saften fra en enkelt citron, og hælder det så forsigtigt i mineralvandet.

Bum, så er der sund limonade – helt uden kalorier og den slags farligheder (la’ nu alligevel være med at drikke 100 liter af stadset hver dag alligevel, for der er noget om at tænderne ikke har så godt af hverken kulsyre eller citronsaft i større mængder)!

Det er en voksensodavand, indrømmet, men den fungere faktisk ganske glimrende til f.eks. aftensmåltidet.

One thought on “Voksensodavand: Ingefær- og citronlimonade”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s