Citron- og timianrisotto med smørstegte asparges og beurre noisette

Risotto
Citron- og timianrisotto med smørstegte asparges og beurre noisette.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter.

Det her, det er godt! Som i rigtig godt. Jeg klapper stadig mig selv på skulderen. Så’ det indrømmet. Selvtilfredshed er en go’ ting. I hvert fald fra tid til anden. Og som det nok ikke går den opmærksomme læsers opmærksomhed forbi, så er vi nu ovre den sunde periode; nu arbejder vi igen med en go’ slat smør.

8 friske grønne asparges
8 friske hvide asparges
50 g smør plus lidt til dine asparges plus 40 g til risottoen
1 stjerneanis
2 skalotteløg
Skallen fra en citron (øko)
Frisk timian
Olivenolie
75 g friskrevet parmesan
Ca. 1 liter hønse- eller grøntsagsfond
Friskkværnet peber
Risotto-ris

Start med risottoen: Hak det ene løg virkelig fint, og opvarm derefter en god slat olivenolie ved jævn varme i en gryde. Løgene deri og sautér let.

Skru op for varmen på fuld skrald, og smid risene deri, mens du rører rundt som en gal, så der ikke er noget der brænder på. Når risene har en hvid kerne, så skruer du ned igen, og hælder en suppeskefuld fond ved. Du skal stadig røre rundt. Og fonden må ikke være mere end lunken, for så kan du komme til at overkoge din risotto.

Når fonden er kogt ind, så hælder du en ny skefuld på, rører rundt, koger ind, ny skefuld på osv. Efter noget der minder om 15-16 minutter, så har risene stadig bid, men er ved at være der.

Nu skal du så til at multitaske: Skræl de hvide asparges og knæk den træede bund af (den knækker selv der, hvor den skal). Rens også de grønne efter samme opskrift, dog skal de ikke skrælles, men blot rengøres.

Opvarm en slat olie og smør på en pande, og smid så de hvide asparges på. Når de er tæt på at være møre og er gyldne og lækre, smider du de grønne samme vej. Disse skal kun have ganske kort tid på panden, inden de er til at sætte tænderne i.

Nåh, men mens du multitasker med at røre i din risotto og samtidig tilbereder asparges, så kommer vi lige yderligere et led på: Saucen skal tilberede samtidig.

Smelt 50 g smør ved svag varme i en lille gryde. Når det er smeltet skruer du godt op for varmen, og bruner det (ikke branker det, så rør godt rundt i mens). Når det er brunes skruer du igen ned for varmen og tilsætter stjerneanis og det ene finthakkede skalotteløg, som er tilbage. Rør, rør og rør, og så er saucen faktisk færdig

Nu tager du risotto-gryden fra varmen, og hakker citronskal og timian i en fart. Det skal du bruge lige om lidt.

Smid friskrevet parmesan og smør i risottoen, og rør forsigtigt rundt til smørret er smeltet.

Lad det stå et minut eller to og vendt så citronblandingen i.

Læg en skefuld risotto nederst, så dine asparges og derefter en gavmild skefuld sauce. Pynt med lidt frisk timian, giv hele herligheden et skud friskkværnet peber og friskrevet parmesan.

Kææææft, det er godt!

En mening om “Citron- og timianrisotto med smørstegte asparges og beurre noisette”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s