Honningglaseret lammeculotte med rosmarin og gedeost og blomkålspure

Lamb
Honningglaseret lammeculotte med rosmarin og gedeost og blomkålspure.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter + ca. 40 minutter i blød til svampene.
Tilberedningstid: 25-30 minutter.

1 lille blomkålshoved
50 g smør
2 små lammeculotter
2 spsk. revet palmesukker
Salt
Peber
1 håndfuld tørrede blandede svampe
1 tsk. flydende honning
Lidt frisk rosmarin
Lidt frisk salvie
1 gaaanske lille smule flydende vanillesirup
1/2 rulle gedeost

Start op med pureen, som gerne må stå og sætte sig, men nedenstående bliver tilberedt – bare den ikke bliver decideret kold.

Blomkålen plukkes i små buketter og koges til de er møre, hvorefter de pureres med smør og revet muskatnød. Smag til med salt og peber.

Bland palmesukker, salt og peber og gnid culotterne grundigt deri. Smelt derefter en smule smør og olie på en pande, og læg culotterne på. Fedtsiden nedad først. Når det fedtet er sprødt og gyldent (eller nok nærmere lidt mørkt i det pga. sukkeret, som karamelliserer – husk derfor at tænde din udsugning), så vender du krabaterne og giver dem en tilsvarende omgang på den anden side.

Skru ned for varmen, når de er vendt og lad dem stege i en 5-7 minutter til de er færdige. Tag dem herefter fra panden, og lad dem hvile mens du tilbereder saucen.

Pres vandet fra svampene og smid dem på det resterende fedt i panden. Lad dem ruske lidt rundt et par minutter eller tre ved jævn varme, og smid så honning og krydderurter på. Bland det hele grundigt.

Læg en skefuld pure nederst, og placer lammet ovenpå. Herefter toppes med saucen og smuldret gedeost.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s