Wellington-inspireret svinemørbrad med glaserede sukkerærter og forårsløg

DSC_0104
Wellington-inspireret svinemørbrad med glaserede sukkerærter og forårsløg.

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid:
25 minutter + 40 minutter i blød for svampene.
Tilberedningstid: 35 minutter.

1 afpudset svinemørbrad
5-6 skiver parmaskinke
30 g tørrede skovsvampe
6 semidried tomater
1 pakke butterdej
1 sammenpisket æg
1-2 dl marsala
1 bdt. forårsløg
300 g sukkerærter
1 spsk. honning
Lidt vand
Saften fra en citron
Salt
Peber

Læg svampene i blød i marsala i omkring 40 minutter til de er bløde, hvorefter væden knuges fra og de hakkes fint sammen med tomaterne. Smid dem herefter på en pande, hvor væden steges fra. Tag panden fra varmen.

Læg et par kirurgiske snit i mørbraden, så du kan brede den og. Giv den evt. et slag eller to med en kødhammer, så du står med et godt, bredt stykke kød.

Læg svampe- og tomatblandingen på midten af kødet og rul sammen.

Læg parmaskinken på et stykke husholdningsfilm, og pak så mørbraden ind i skinken. Krydr med salt og peber, og rul så filmen så hårdt du kan omkring kødet, og smid det så ellers på køl i 15 minutter, så der lige kommer form på tingene.

I mens ta’r du din butterdej ud af køleren og lægger dem enkeltvis til optøning på en bradepande med bagepapir.

Ud med mørbraden igen, og så pakker du den eller nænsomt ind i dejen. Sørg for at glatter “kanterne” mellem dejen godt ud, så det er ét samlet stykke dej, som mørbraden er pakket ind i til sidst.

Pensl med ægget, og så i ovnen med uhyret i 35 minutter ved 185 grader.

I mens kødet hygger sig i ovnen, så snitter du sukkerærter og forårsløg. På panden med dem sammen med honning, vand og citronsaft. Lad det småboble til grøntsagerne er glaseret ligeså fint.

Alt er godt, og nu er maden klar, når du lige har skåret kødet i nogle pæne skiver, og anrette det på grøntsagerne.

Frisk timian som pynt, så der også er lidt for øjet …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s