Højrebsbøf med bagte radiser, kikærter og feta

BeefHøjrebsbøf med bagte radiser, kikærter og feta.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter + kikærter i blød i 10-12 timer.
Tilberedningstid: 1 time og 15 minutter.

4 højrebsbøffer
Salt
Peber
1 bdt. radiser
2 forårsløg
200 g feta
400 g tørrede kikærter opblødt i vand i 10-12 timer
2 spsk. fransk æblecidereddike
2 spsk. olivenolie + lidt til selve kikærterne
1 spsk. honning
1 tsk. dijonsennep

Kog kikærterne i rigeligt (frisk og letsaltet) vand i ca. 1 time. Hold øje med dem fra tid til anden, så du er sikker på, at de ikke koger tør.

Tag bøfferne ud af køleren ca. 30 minutter inden, at du mener, at det er tid til de skal på panden. Det er omkring nu. Krydr dem med salt og friskkværnet peber.

Når ærterne er kogt, så hæld vandet fra dem. Bagefter smider du dem så i et ildfast fad sammen med radiser, som du lige har renset, salt, peber og olivenolie. Sørg for at vende det hele godt rundt.

Så skal de ellers i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Imens pisker du lige eddike, olivenolie, honning og sennep sammen. Så er dressingen klar.

Steg bøfferne på en grillpande for fuld skrald, så de får stegeskorpe, men samtidig er røde indeni.

Så er det tid til, at ærterne skal ud af ovnen, og så blander du ellers forårsløgene i sammen med smuldret feta. Hæld dressingen over, og så er du tæt på mål.

Server kikærtesalaten med din saftige bøf, og du er godt kørende …

Opskriften på “salaten” er med et vældig kraftigt afsæt i Loui & Bearnaisens, som du finder her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s