Fettuccine med svampe- og flødesauce med jordskokchips

Pasta
Fettuccine med svampe- og flødesauce med jordskokchips.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

1 jordskok
Smagsneutral olie
2 spsk. olivenolie
Fettuccine
1 bdt. grofthakket persille
3 dl. madlavningsfløde
1 dl hvidvin
3 finthakkede skalotteløg
1 fed hvidløg
Finthakket skal fra en øko-citron (og saften fra citronen)
4 dl. hønsefond
300 g friske svampe – gerne lidt blandede – i skiver eller kvarter
Friskhøvlet parmesan
Salt
Peber

Skær jordskokken i heeelt tynde skiver. Med et mandolinjern er det nok nemmest.

Opvarm olien til 170-180 grader i en lille gryde, og smid så skiverne deri i et minut eller to til de er gyldne og sprøde. Gør det lidt af gangen, så olien ikke afkøles for meget, skiverne kan være der osv.

Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir. Drys rundhåndet med salt.

Så’ de på plads.

Imens opvarmes olivenolien i en sauterpande ved jævn varme og de to typer løg kommes på. Rør rundt i dem, og når de er klare (5-6 minutter) uden at have taget farve smider du hvidvinen på.

Lad alkoholen koge fra inden svampene ryger samme vej. Lad det simre rundt og hygge sig et par minutter inden du tilsætter hønsefond og fløde.

Smag til med salt, peber og citronsaft, og lad det så koge lidt ind til saucen har en god, cremet konsistens.

Kog din pasta og vend den så sammen med saucen. Drys med persille, parmesan og jordskokchipsene, og du står med en enkelt, men virkelig velsmagende pastaret!

3 meninger om “Fettuccine med svampe- og flødesauce med jordskokchips”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s