Spaghetti med virkelig sløv ragù af lam

Ragu
Spaghetti med virkelig sløv ragù af lam.

Antal personer: 6-8 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: Min. 12 timer til dryrub-marinering og derefter ca. 10 timer i ovnen. Og så liiige min. et par timers simren til slut.

Det er nok den sløveste ragù, jeg nogensinde har kastet mig ud i. Men den smager godt. Og det meste af tiden laver den jo egentlig sig selv, og så er det jo ingen sag at lave mad.

1 frisk lammekølle (i denne opskrift var den på ca. 2 kg)
1 spsk. tørret rosmarin
1 spsk. tørret timian
Salt
1 helt hvidløg opdelt i fed (behold bare den yderste skal på)
6 friske rosmarinkviste
1 bdt. frisk timian
10–12 friske ramsløgblade
1 dl æblecidereddike
1/2 liter lamme- eller kalvefond
1 mørk ale
4 skalotteløg i kvarter
1/2 dl portvin
2 dåser hakkede tomater
2 finthakkede løg

Lav lammekøllen, som der er opskrift på her. Når kødet er færdig piller du det fra benet – som en slags “Pulled Lamb”. Gem væden det har boblet i, i øvrigt, efter du har siet de forskellige ting fra. Væden kan du så koge ind, og så står du med en god omgang lammefond til brug en anden god gang.

Opvarm herefter lidt olivenolie i en stor gryde ved jævn varme, og svits løgene deri til de er klare.

Tilsæt så kødet og tomaterne, og lad det derefter simre et par timer eller tre. Rør lige lidt rundt i det en gang i mellem, og tilsæt evt. lidt væde, hvis det er ved at koge tør.

Smag til med salt og peber, og servér med en god tørret spaghetti og friskrevet parmesan. Og et skud friskkværnet peber.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s