Citronrisotto med grillede jomfruhummere

Hummerrisotto
Citronrisotto med grillede jomfruhummere.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
10.
Tilberedningstid: 25 minutter.

8 jomfruhummere
Salt
Peber
Olivenolie
1 skalotteløg
Skallen og saften fra en citron (øko)
Frisk timian
Olivenolie
75 g friskrevet parmesan
30-40 g smør
Ca. 1 liter hønse- eller grøntsagsfond
Friskkværnet peber
Risotto-ris

Start med at hakke løget virkelig fint, og opvarm derefter en god slat olivenolie ved jævn varme i en gryde. Løgene deri og sautér let.

Skru op for varmen på fuld skrald, og smid risene deri, mens du rører rundt som en gal, så der ikke er noget der brænder på. Når risene har en hvid kerne, så skruer du ned igen, og hælder en suppeskefuld fond ved. Du skal stadig røre rundt. Og fonden må ikke være mere end lunken, for så kan du komme til at overkoge din risotto.

Når fonden er kogt ind, så hælder du en ny skefuld på, rører rundt, koger ind, ny skefuld på osv. Efter noget der minder om 15-16 minutter, så har risene stadig bid, men er ved at være der.

Tag gryden fra varmen, og hak citronskal.

Smid friskrevet parmesan og smør i risottoen, og rør forsigtigt rundt til smørret er smeltet.

Lad det stå et minut eller to og vendt så citronsaft og -skal i.

Halvér jomfruhummerne og læg dem i et fad. Krydr med salt og peber og dryp med en god olivenolie.

Smid dem på grillen i blot et minut eller to til kødet lige skifter farve i halerne.

Tag halerne ud af skallerne, og anret dem på risottoen. Giv hele herligheden et skud friskkværnet peber og pynt med lidt frisk timian.

PS: Gem skallerne fra jomfruhummerne. I den nærmeste fremtid kommer der en opskrift, hvor du kan bruge dem.

Advertisements

En mening om “Citronrisotto med grillede jomfruhummere”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s