Bønneragout med chorizo

Chorizo
Bønneragout med chorizo.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter + bønner i blød natten over.
Tilberedningstid: En times tid.

200 g hvid bønner (i blød natten over)
1 lille rød chili
1 løg
2 fed hvidløg
400 g chorizo (den bløde slags – fås i IRMA)
4 kvist frisk rosmarin
1 dåse flåede tomater
2 dl hønsebouillon
Olivenolie
Lime i skiver

Jeg har lært noget nyt. Jeg ved ikke om det er korrekt, men det lyder i mine øre plausibelt: Hakkede tomater på dåse (hvilket er bedre end danske tomater på denne årstid, som mest bare er størknet, rødt vand uden smag eller andet) er lavet af de tomater, som ikke kunne blive til flåede tomater, som man jo kan se sådan nogenlunde, hvordan har set ud, inden de kommer i dåsen. Altså hakkede tomater på dåse er 2.-sorterings tomater, som ikke klare cuttet til at blive til flåede tomater. Altså må flåede tomater være en tand bedre end hakkede, når vi snakker dåsetomater. Og så kan man jo blot hakke de flåede, hvis man skal bruge hakkede. Eller noget. I retten her blev tingene til med flåede tomater, som blev hakket. Om man kunne smage forskel? Måske. Måske ikke. Chorizoen ta’r ret meget førertrøjen mht. smagsgiver …

Smid bønnerne i blød i vand natten over. Kassér herefter vandet og kog bønnerne i rigeligt frisk vand i ca. 40 minutter.

Hak chilien fint. Også hvidløget. Løget skal blot hakkes groft. Chorizoen i skiver a ca. 1 cm.

Varm olie i en sauterpande og smid chorizo på. Lad det brune og smid så løg pg hvidløg på ved jævn varme; lad det simre i 2 minutter.

Tilsæt rosmarin sammen med bønner, chili, de flåede tomater (dem skal du lige hakke inden) og bouillon.

Lad det simre i 10-15 minutter, smag til med salt og peber og så’ der mad.

Pynt med en limeskive …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s