Chokolademousse med brændt marengs

Mousse
Chokolademousse med brændt marengs.

Antal personer: 6 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 10 minutter + min. et par timer til afkøling.

Til den lille og lette omgang hjembragte italienske specialiteter, som du kan læse mere om her, hørte også en dessert. Ikke at én eneste af os var sultne efter den proteinrige omgang, meeeen en chokolademousse har nu aldrig skadet …

100 g chokolade med min. 75% cacaoindhold
100 g chokolade med fransk nougat og mandler med så højt et cacaoindhold som muligt
4 dl fløde pisket til en let skum
1 virkelig stærk espresso lavet på ren sødmælk
2 æggehvider
1 dl. sukker

Smelt chokoladen i et vandbad, og bland den derefter med espressoen. Vend så blandingen forsigtigt sammen med den piskede fløde.

Hæld chokoladeblandingen i nogle portionsglas, dessertskåle eller hvad du nu vil bruge, og dæk dem til med husholdningsfilm. Smid dem i køleskabet i min. et par timer til moussen har sat sig.

Lige inden servering piskes æggehviderne sammen i en glas- eller metalskål. Sørg endelig for, at der ingen urenheder er i skålen, for så får du aldrig pisket dem stive.

Når æggehviderne er stive piskes sukkeret i lidt efter lidt, til du har en skinnende masse.

Hæld massen på en sprøjtepose og sprøjt så eller et flot lille mønster på hver enkel mousse.

Brænd moussen med en gasbrænder, og så står du eller med en ganske udemærket dessert, hvor den varme marengs gør sig godt sammen med den helt kolde mousse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s