For kr. 605,- blandet kød, tak …

Kød
Fra venstre: Speck, spegepølse med trøffel, hestespegepølse og coppa.

En af de sidste aftener i det italienske gik med at gennemsøge det lokale supermarked for lokale specialiteter. Efter små tre kvarter og 605 danske kroner fattigere, var jeg indehaver af et problem i stedet for. Hvordan pokker skulle varerne transporteres hjem, når nu flyselskaberne ikke er alt for tossede med hverken fødevarer eller overvægt? Svaret blev svigerforældrene og deres bil. For mens vi tog fly frem og tilbage, så var de i bil derned. Problem løst. Og tak for det kære svigerforældre …

Hjembragt blev et solidt stykke coppa, en hestespegepølse, en spegepølse med trøffel og et stort stykke speck. Derudover også en grappa baseret på bl.a. genepì og lidt chokolade.

I weekenden tog vi så hul på første etape i fortæringen af herlighederne i samarbejde med mine forældre, som passede hus og katte, mens vi var væk. Og for nu at være helt sikker på, at der var nok mad, så supplerede vi med verdens bedste brød (opskrift her), olive nere fritte (opskrift her), et (købt) mørkt maltrugbrød samt en chevre, en rødkitost som jeg ikke kan huske navnet på, en Tomme de Savoie og en kæmpe stykke emmenthaler. Derudover selvfølgelig også en solid kop rødvin.

Lad det være sagt med det samme: Der var nok mad. Og sagt på en anden måde: Vi kunne kun spise noget der mindede om en tredjedel. Det er nu ikke så skidt, for så sent som her til aften spiste vi så samme menu igen. Og det smager ganske fantastisk. Alt sammen!

Ost
Mad i lange baner.

Speck
Enebærrøget svinekød, der har sin oprindelse i netop Tyrol. Speck er en både røget og saltet, og ligger i sin tekstur vel tættest op ad den mere velkendte parmaskinke.

Spegepølse med trøffel
Hvordan den er blevet lavet, og hvad den præcis indeholder ud over svinekød og trøfler, det aner jeg ganske enkelt ikke. Men der er ingen tvivl om, at siger de at der er trøffel i, så er der trøffel i. Den smager helt fantastisk!

Hestespegepølse
Igen aner jeg ikke, hvad der er i ud over hestekød, men også den pølse smager virkelig godt. Man kan – i modsætning til mange danske spegepølser – smage, at der reelt er kød i, og balancen mellem det og krydderierne er lige i øget.

Coppa
Coppa er et lavet af det stykke på svinet, som sidder ved 4. og 5. ribben. Det er et stykke tørret kød, der igen minder en smule om parmaskinke. Bare bedre. Eller nej, jeg ved ikke om det er bedre, for det er blot noget andet, men jeg synes der er flere smagsnuancer i coppa ift. parmaskinken. Man kan bedre smage kødet, da der ikke bruges salt i nær samme omfang, som ved tilblivelsen af en parmaskinke. Derudover er kødet blødere og blidere. En sand fornøjelse.

Ostene
Ostene er købt herhjemme, så de er hverken lokale på den ene eller den anden måde. Men derfor passer de nu godt til sådan en omgang kød alligevel. Specielt Tomme de Savoie er jeg tosset med; den spiste vi gerne i halvstore mængder, da vi yndede at komme i Avoriaz i Frankrig på ski. Avoriaz ligger netop i Savoie i Frankrig.

Grappa
Grappaen er der endnu ikke taget hul på i skrivende stund, så den må i vente med en beskrivelse af. Men kort beskrevet er det en lokal grappa, som bl.a. er baseret på bjergurten (eller bjergblomsten om man vil) Genipì. Om det er godt eller skidt, det vil tiden vise.

One thought on “For kr. 605,- blandet kød, tak …”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s