Flæskesværs-panerede rejer med røget bacon, grønkål og grov æblekompot

Æbleflæsk
Æbleflæsk i asiatisk forklædning.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 25 (hvis flæskesværene er lavet i forvejen).

4 skiver røget bacon
150 g store rejer uden hale osv.
En håndfuld knuste flæskesvær (opskrift her)
150 g grønkål skåret i tynde strimler
Lidt revet muskatnød
1 fed finthakket hvidløg
50 g smør
2 halvstore æbler i små tern
2 skalotteløg i små tern
2 spsk. æblecidereddike
En smule vand

Den røgede bacon skal ganske simpelt bare steges sprød på en brandvarm pande, og så ellers lægges på fedtsugende papir til det skal bruges. Gem fedtstoffet fra din bacon.

Opvarm halvdelen af smørret på en pande, og smid derefter æbler og skalotteløg på sammen med eddike. Lad det småsimre i ca. 15 minutter under omrøring fra tid til anden – og evt. tilsat lidt vand, hvis det ser lidt tørt ud.

Så skulle du gerne stå med en grov æblekompot.

Opvarm den resterende del af smørret i en halvstor gryde, og når det er smeltet tilsættes hvidløg, som lige skal have et lille minut deri, inden kålen tilsættes sammen med den revne muskatnød.

Kålen er færdig, så snart den klasker sammen.

Opvarm baconfedtet og steg rejerne ganske kort deri på begge sider, hvorefter de vendes i de knuste flæskesvær.

Servér som på billedet. Eller på en anden måde. Bare spis det mens rejerne er varme – ellers bliver de bare gummiagtige.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s