Sprødstegte udon-nudler med tempura-indbagte rejer

Nudler
Sprødstegte udon-nudler med tempura-indbagte rejer.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

16 store rejer uden hale osv.
1 1/2 dl. tempuramel
1 æg
1 spsk. sesamfrø
3/4 dl. iskoldt vand
Smagsneutral olie til dybstegning
1 bdt. frisk koriander
1 rød chili
400 g friske udon-nudler
Sesamolie
3 forårsløg i tynde, skrå skiver
2 tsk. tyk soya
1 tsk. tynd soya
2 tsk. riseddike
1 lime

Start med dejen tim rejerne, som ganske simpelt laves ved at blande æg med mel, vand og sesamfrø. Stil herefter dejen i køleskabet til den skal bruges – gerne min. 10 minutter.

Herefter opvarmes olien til 170-180 grader, og rejerne vendes først i dejen og dybsteges derefter i omkring 3 minutter, inden de igen tages op med en hulske og lægges til afdrypning på fedtsugende papir.

Nudlerne laves ved at man først koger dem et par minutter, drypper dem godt af og så eller kaster dem i en brandvarm wok med lidt sesamolie i.

Lad dem ligge for sig selv og hygge sig i ca. 5 minutter, hvorefter de vil være sprøde på den ene side. Vend dem så om i et snuptag og gentag processen på nudlernes anden side.

Bland så soya’erne med riseddike og 2 spsk. sesamolie, som hældes ovre nudlerne, som derefter skilles fra hinanden med to spisepinde.

Vend så forårsløgene i.

Anret nudlerne med rejerne på toppen og drys med chili, koriander og en limeskive.

En mening om “Sprødstegte udon-nudler med tempura-indbagte rejer”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s