Sprødstegt polenta med krondyrfilet og carpaccio af krondyr

Polenta_A
Sprødstegt polenta med krondyrfilet.

Antal personer: 3-4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter +  natten over til marinering af kød  samt afkøling af polenta.
Tilberedningstid: 10 minutter.

Det lykkedes mig for nylig at få fingrene i 3 krondyrfileter. Ikke dårligt. Ud af den ene filet kom disse to retter, som reelt sagtens kan gøre det som to forretter, men samlet set kommer man nu ud med et solidt aftensmåltid.

Sprødstegt polenta med krondyrfilet
250 g minutpolenta
Salt
Peber
5 dl. vand
1/2 krondyrfilet
Lidt frisk rosmarin
Smør
Olie

Carpaccio af krondyr
1/2 krondyrfilet
1 stjerneanis
5 tørrede enebær
5 sorte peberkorn
Frisk parmesan
Lidt god olivenolie

Carp_A
Carpaccio af krondyr.

Sprødstegt polenta med krondyrfilet
Kog vandet op og tilsæt så polenta under omrøring. Rør samme vej hele tiden, så klumper det ikke. Tag gryden af varmen efter et minut og smag til med salt og peber.

Hæld den tykke grød over i et stor fad beklædt med husholdningsfilm i et lag på ca. 1 cm.

Dæk med husholdningsfilm og stil på køl natten over.

Kødet krydres med salt og peber og steges ved jævn til høj varme i 8-10 minutter. Vend det løbende, så der kommer stegeskorpe hele vejen rundt.

Lad kødet hvile mens nedenstående laves, inden du skærer det i tynde skiver.

Udstik polentaen i cirkler eller skær i små firkantede stykker, og opvarm så smør og olie på en pande. Steg polentaen deri ved høj varme til der kommer en sprød overflade, og polentaen er gennemvarm.

Servér polentaen med en skive kød på samt lidt frisk rosmarin.

Carpaccio af krondyr
Knus krydderierne i en morter og rul kødet deri. Rul kødet ind i husholdningsfilm og lad det ligge i køleskabet natten over.

Pak kødet ud og steg det i lidt smør på en virkelig varm pande. Der skal kun lige være stegeskorpe hele vejen rundt.

Tag kødet fra varmen og skær det i ganske, ganske tynde skiver. Læg det evt. på køl, inden du så lægger skiverne på en bund af lidt frisk (og gerne økologisk – det smager af lidt mere) rucola. Smid lidt parmesanflager over og dryp med olivenolie, og så er lykken gjort.

 

En mening om “Sprødstegt polenta med krondyrfilet og carpaccio af krondyr”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s