Pizza bianco med mascapone, ristede pinjekerner, karamelliserede løg, chèvre og rosmarin

B
Alt er godt. Medmindre man ikke er til en forholdsvis høj fedtprocent og hvedemel. Men det er man …

Antal personer: 4 meget sultne eller 8 lidt sultne personer.
Forberedelsestid:
Hvis dejen er klar (opskrift her), så ca. 10 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter hvis du har en pizzaovn som min. Ellers omkring 35-40 minutter.

4 små løg i skiver
Lidt sukker
Lidt smør
1 rulle frisk chèvre (gedeost)
Frisk rosmarin
150 g pinjekerner
100 g mascapone
Dobbelt portion pizzadej ift. nævnte i linkede opskrift

Følg opskriften på dejen til der, hvor den er rullet ud til pizzaer. I dette tilfælde 8 stk.

Svits løgene i lidt smør på en pande, til de lige akkurat tager farve og er bløde. Tag dem herefter af panden.

Smelt lidt sukker på panden ved jævn varme. Lad være med at røre i det, til det er næsten smeltet. Smelt så ca. 1/2 del smør ift. mængden af sukker ud i sukkeret, og smid løgene tilbage deri. Rør rundt til løgene har suget al karamellen til sig. Så’ de klar.

På bundene fordeler du først klatter af mascapone. Så fordeler du de ristede pinjekerner (de skal blot lige tage lidt farve på en tør pande). og så løgene. Derpå gedeosten og den friske rosmarin.

Ind i pizzaovnen i omkring 3-4 minutter. I en almindelig ovn snakker vi nok 15-20 minutter vil jeg tro. Pizzaen er færdig når den ser ud som ovenstående billede.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s