Ravioli med langtidsstegt svineskank og salvie

Ravioli_Small
Ravioli med langtidsstegt svineskank og salvie.

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid:
45 minutter + 30 minutters hvile til pastadejen.
Tilberedningstid: 5 timer til svineskanken – derudover ta’r det 30-40 minutter.

Fyld
1 svineskank
Salt
Peber
5 salvieblade
Lidt vand
En slat portvin
2 små skalotteløg i fine tern
30 g smør

Pastadej
3 æg
300 g hvedemel tipo 00
0,3 dl olivenolie
Lidt salt

Saucer
4 salvieblade
Saften fra en citron
Stegeskyen fra kødets tilberedning
20 g smør

Fyld
Sværen på kødet ridses på kryds og tværs, og så giver du det ellers en ordentlig omgang salt ligesom, hvis det var en ganske almindelig flæskesteg, som du var ved at kaste dig over.

Ind i ovnen ved 125 grader i 5 timers tid. Læg kødet på en rist og i et fad/bradepande nedenunder der hælder du lidt vand og portvin i. Kødsaft drypper så deri under tilberedningen, og det skal du bruge til den ene sauce.

Giv den så en omgang grill til slut, så du får sprøde svær.

Ud med kødet. Husk at gemme stegeskyen.

Den ene halvdel af stegeskyen hælder du gennem en sigte ned i en lille gryde. Du skal så lige koge ind til noget der minder om en tredjedel. Det skal du nemlig bruge lige om lidt.

Skær sværen fra. Og skær så kødet fra benet. Hak det derefter i rimelig fine stykker.

Sværen knuser du let og gemmer til selve anretningen.

På en pande opvarmes smør, og løg og salvie sauteres kort deri, inden de får selskab af det hakkede kød.

Hæld lidt af den indkogte stegesky ned til kødet, indtil du har en en masse, som kan holde lidt sammen på sig selv.

Smag til med salt og peber.

Pastadej
Lav et lille “bjerg” af melet og slå æggene ud deri sammen med olien. Arbejd lige så langsomt æggene ind i melet (eller omvendt om man vil), så du får en elastisk dej. 6-7 minutter skal der i hvert fald æltes, hvis du ønsker et godt resultat.

Pak dejen ind i film, og lad den ligge i 30 minutter.

Rul herefter dejen ud på en pastamaskine. Til ravioli skal du stoppe på det næsttyndeste trin – ellers er der risiko for, at skidtet falder fra hinanden enten under selve kogningen eller når vandet skal hældes fra til slut.

Jeg taler af erfaring. Desværre.

Samling
Kødfyldet lægges i små klatter på halvdelen af den udrullede dej. Pensl med en æggeblomme mellem klatterne, og fold så den anden halvdel over. Mas godt ned mellem kødet, så dejen klistrer sammen mellem dem.

Udstik med et ravioli-jern (indrømmet: Det er et selvopfundet udtryk. Jeg ved ikke, hvad sådan et hedder i virkeligheden) eller kør ned mellem kødet med sådan en fidus du også kan skære klejner med.

Bare gør et eller andet, så du står med fine kødfyldte pastapuder!

Koges i ca. 3 minutter, og så er de klar.

Saucer
Den ene sauce laves med halløjet fra kødets tilberedning: Hæld stegeskyen gennem en sigte og kog ind til halvdelen. Lige inden servering monteres saucen med smørret.

Den anden sauce laves ganske simpelt ved at blende citronsaften med salvien.

Servering
Anret raviolierne i en dyb tallerken og hæld så først sauce 1 over. Herefter en smule af salviesaucen, inden du drysser noget af flæskesværen over. Til slut river du lidt frisk parmesan over og giver det hele et skud friskkværnet sort peber.

4 meninger om “Ravioli med langtidsstegt svineskank og salvie”

  1. århårh! Det ser lækkert ud! Jeg har aldrig lavet pasta selv, men skal da vist lige have lånt en maskine. Hjemmelavede pastapakker er jo alt for lækkert.

    1. Hjemmelavet pasta er noget af det bedste. Det ta’r selvfølgelig lidt ekstra tid, men det smager også tilsvarende bedre – og så er endnu en fordel jo, at man helt selv kan bestemme fyldet.

      Så ud efter en pastamaskine – jeg er sikket på, at du ikke fortryder!

      /T

      P.S.: Håndkraft og en kagerulle kan til nød også gøre det, men med en pastamaskine er det bare 100 gange nemmere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s