Kinesisk inspireret kylling med citron- og honningsauce og hurtige naan

SkinnyKinesisk inspireret kylling med citron- og honningsauce og hurtige naan.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter + hævning i 45 minutter til brødene + natten over for marinering af kyllingen.
Tilberedningstid: 30 minutter.

400 g kyllingefilet i mundrette stykker
4 forårsløg
Lidt chilisauce efter behag
Skal fra en øko-citron
Saften fra 2 citroner
2 spsk. ristede sesamfrø
2 dl hønsebouillon
1 + 2 spsk. sukker
Maizena
3 spsk. honning
2 spsk. soya
2 spsk. riseddike
450 g hvedemel
1 æg
1 spsk. bagepulver
2,5 dl mælk
Lidt salt
Ghee til pensling

Kyllingestykkerne vendes med saften fra den ene citron, riseddike og soya. Lad det marinere natten over.

Næste dag varmer du en wok godt op, og steger så kyllingen deri til alt er brunet af. Læg det herefter til side.

Rør honning, bouillon og den ene spiseskefuld sukker sammen og hæld det i wokken. Tilsæt lidt maizena til det saucen har en god konsistens. Lad det simre et par minutter, og tilsæt så kyllingen igen.

Lad hele herligheden simre i ca. 10-12 minutter. Lige inden servering tilsættes de ristede sesamfrø (de skal blot have et par minutter på en tør pande, til de tager lidt farve, så er de klar).

Servér med naan (opskrift nedenfor) og drys med forårsløg skåret i skrå skiver, citronskal og citroner i små stykker samt chilisauce.

Til naanbrødene ælter du hvedemel, æg, mælk, lidt salt og det sidste sukker sammen til en dej.

Pak det ind i husholdningsfilm og lad det hvile i en times tid.

Del dejen i 8 stykker, som derefter rulles flade til de har en tykkelse på omkring 1/2 centimeter.

Lad dem herefter hvile i yderligere et lille kvarter eller hvad du nu har tid til.

Bag dem under ovnens grill i ca. 1,5 minut på den ene side, vend dem, og gør det samme med den anden side.

Pensl dem med smeltet ghee på begge sider, og så er du klar!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s