Cassoulet på en ny måde

Cassoulet
Cassoulet på en ny måde.

Antal personer: 6-7 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter, hvis du allerede har pølserne klar (opskrift her) samt natten over i køleskabet for andens vedkommende. Og bønnerne.
Tilberedningstid: 4,5 timer.

Jeg har efterhånden lavet cassoulet en del gange, og jeg synes det er en helt fantastik ret. Dejlig rustik, varmende og mættende.

Der findes 117 opskrifter på cassoulet rundt omkring. Nogle mad lam. Nogle uden. Nogle med and. Nogle uden. Min oprindelige opskrift finder du her, men skulle du have lyst til en udgave med and, så prøv den nedenfor.

Ca. 700 g andebryster
4 friske rosmarinkviste
Salt
Peber
3 fed knust hvidløg
6 friske salsiccia’er
400 g kødfuldt flæsk i tykke skiver
600 g hvide bønne opblødt natten over
1/2 dåse hakkede tomater
1,5 liter kalvefond
1 stort hakket løg
1 fennikel i grove stykker
2 gulerødder i grove stykker
Lidt olivenolie
Friskhakket timian
Bredbladet persille

Andebrysterne krydres med salt og peber, og lægges i en lufttæt beholder sammen med rosmarin og hvidløg. I køleskabet med dem natten over.

Og i blød med bønnerne i vand natten over også.

Tør de største stykker af “marinaden” af anden, og læg dem på en rist over en bradepande. I ovnen i 4 timer ved 125 grader.

Så kan skindet nemt lige pilles af, hvorefter det kan kommer under ovnens grill til det bliver sprødt. Herefter skæres det i grove “flæskesværs-stykker”.

Selve andebrysterne skæres i grove stykker, og stilles til side.

Hæld vandet fra bønnerne, og skyld dem grundigt.

Opvarm lidt olie i en stor gryde og svits løg sammen med fennikel og gulerødder deri til løgene er klare. Tilsæt så tomater, timian, bønner og kalvefond.

Lad det simre i 1 times tid. Rør i det fra tid til anden.

I mens brunes flæsket på alle sider, og når ovenstående time er gået, så skal det i gryden med bønnerne.

Giv det yderligere 35 minutter, inden pølserne kommes i. Kog så i 15 minutter mere, og så ellers i med anden, som er skåret i grove stykker. Disse skal blot koges med til de er gennemvarme.

Servér med brød, andesværene og bredbladet persille.

Advertisements

En mening om “Cassoulet på en ny måde”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s