Brændende kærlighed

Love
Brændende kærlighed.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter.

Den første fødte og undertegnede har haft en far/søn-aften i aften. Inkl. en far/søn-snak. Ja, den førstefødte er nu 3 år, så det må jo være på tiden med en sådan snak.

Og emnet? Om purløg er salat, og om det smager godt. Til min store overraskelse, så kunne han rent faktisk li’ det, da han først var blevet overtalt til, at han i det mindste skulle smage det. Nu det jo ikke var salat.

Nåh, men til opskriften på den helt klassiske “Brændende kærlighed”:

250 g bacon
2 stor løg, hakkede
Purløg
Grofthakkede rødbeder
3 store bagekartofler
1 dl mælk
Salt
Peber
Lidt revet muskatnød

Start med kartoffelmosen – “saucen” klarer du nemt mens kartoflerne koger, og så kan du få det hele til at blive færdig på samme tid.

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker på størrelse med almindelige kartofler. Kog dem i letsaltet vand til de er møre, hvorefter vandet hældes fra.

Imens kartoflerne koges, så skærer du din bacon i stykker á ca. 1 cm og smider dem på en pande ved høj varme.

Når den er gylden, men ikke sådan helt sprød, så skru ned for varmen og tilsæt løgene. Lad det simre rundt til din bacon er sprød og gylden og løgene er bløde og har taget lidt farve.

Så er saucen på plads.

Kartoflerne moses med mælk, salt, peber og muskatnød. Smag dig frem til du er tilfreds.

Servér mosen med saucen og et drys purløg samt rødbederne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s