Vildsvineburger med tomatkompot, røget bacon, sauteret spidskål og kantarelmayonaise

DSC_0040
Vildsvineburger med tomatkompot, røget bacon, sauteret spidskål og kantarelmayonaise.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

400 g hakket vildsvin
1 tsk. flydende røg
Salt
Peber
8 skiver røget bacon
4 skiver god ost
1/2 spidskål i tynde strimler
8 cherrytomater
1/2 rødløg
1 stor tsk. gransirup (opskrift her)
1 spsk. riseddike
3 æggeblommer
Lidt smagsneutral olie
6-8 tørrede kantareller
Lidt citronsaft
4 små burgerboller

Start med at lave mayonaisen: Under kraftig omrøring hældes olie i æggeblommerne til den ønskede konsistens er opnået.

Pulveriser kantarellerne i f.eks. en kaffemølle og smid det i mayonaisen sammen med lidt salt og en smule citronsaft. Smag dig frem.

På køl med skidtet.

Hak tomaterne og hæld det meste af væden fra. Skær løget i tynde skiver. Opvarm lidt olie på en pande ved jævn varme og sautér løgene deri til de er bløde, men ikke har taget farve.

Tilsæt tomaterne sammen med eddike og kog væden fra inden sirup tilsættes og der smages til med salt og peber.

Steg baconskiverne sprøde på en pande og læg dem derefter til tørre på fedtsugende papir.

I det fed som stadig er på panden vendes kålen til den falder sammen, men stadig har bid. Så’ den også klar.

Bland kød med røg og smag til med salt og peber.

Steg dem på en rygende varm pande på begge sider.

Rist bollerne og servér så ellers burgeren med et lag mayonaise på den nederste bolle, så lidt af kålen, en bøf, en skive ost, tomatkompot, bacon og et lag mayonaise til inden overbollen topper herligheden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s