Kylling proppet med andelever, champignon, skalotteløg, hvidløg, bacon og persille

Chicken
Kylling proppet med andelever, champignon, skalotteløg, hvidløg, bacon og persille.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 90 minutter.

1 stor kylling
4 skiver bacon
75 g champignon
4-5 andelevere
2 små skalotteløg
1 fed hvidløg
Lidt olivenolie
Salt
Peber
Lidt frisk persille
Lidt frisk timian
3 skiver hvid brød uden skorpe
Mælk
1 kg små kartofler

Bacon, champignon, andelever, skalotteløg og hvidløg skæres i små tern. Persillen hakkes groft.

Opvarm lidt olie på en pande og svits løg, hvidløg, svampe og bacon deri i 4-5 minutter ved jævn varme, inden leverne tilsættes. Når sidstnævnte har fået farve, så tag panden af varmen og smag til med salt og peber og drys med persille.

Udblød brødet i mælken og knug mælken ud, inden brødet deles i mindre stykker og blandes med svampe-blandingen.

Så skal hele herligheden ellers ind i kyllingen, som derefter lukkes med en kødnål eller to.

Rens kartoflerne men lad skrællen sidde på. Hæld lidt olivenolie over og krydr med salt og peber. Drys lidt frisk timian over.

Krydr kyllingen med salt og peber og læg den mellem kartoflerne. I ovnen med fadet i 15 minutter ved 250 grader, inden kyllingen vendes, og den kommer retur i ovnen ved 190 grader i en times tid eller lidt derover.

Hæld lidt stegesky over fra tid til anden.

Prik en kødnål i kyllingen; når den saft der kommer ud er klar, så er kyllingen klar.

Partér kyllingen og læg den tilbage i fadet med kartoflerne, og giv det så lige en omgang under ovnens grill så skindet bliver rigtig sprødt. Fyldet fra kyllingen  formes til små kødboller, som også kommer med i fadet.

Når skindet er sprødt og alt er godt, så’ det bare at spise løs …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s