Ravioli med andelever, parmaskinke og persille vendt i brunet smør med frisk timian

Ravioli
Ravioli med andelever, parmaskinke og persille vendt i brunet smør med frisk timian.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
50 minutter.
Tilberedningstid: 10 minutter.

Det her? Nåh, men det er da bare én af de bedste retter jeg har lavet i 2014. Smagsnuancerne for hver enkelt ingrediens kom til sin ret, og alt sad – efter min mening – lige i skabet.

Pastadej
2 store æg
200 g hvedemel (tipo 00)
Lidt salt

Fyld
150 g andelever
1 lille dusk persille
2 små skalotteløg
4 skiver parmaskinke
Lidt friskkværnet peber
1 fed hvidløg
Lidt smør
Lidt olivenolie

Sauce
40 g smørEn ordentlig dusk frisk timian

Kom  i gang …
Snit skalotteløgene i fine, små tern sammen med hvidløg og parmaskinke. Hak persillen fint. Skær leverne i halvgrove stykker. Så langt så godt.

Opvarm lidt smør og olivenolie på en pande, og sautér alt med undtagelse af persille og lever deri ved jævn varm i ca. 5 minutter. Løgene skal blot være klare, men må ikke decideret tage farve.

Skru så gevaldigt op for varmen, og tilsæt leverne. Lad dem få farve på alle sider, men samtidig beholde den let lyserøde farve indeni.

Smag til med peber (skinken klarer den salte del) og drys persille over.

Stil til side og lad det køle af, mens pastadejen tilberedes.

Lav et fint lille bjerg af mel på bordet, og lav så en fordybning deri. Slå æggende ud deri, og tilsæt en smule salt.

Ælt gradvist melet ind i æggene til du står med en fin smidig dej. Ælt i 10-15 minutter. Ja, det er hårdt for håndleddene, men det er det hele værd, så fat mod!

Del dejen i fire lige store stykker, og kør dem derefter på din pastamaskine til de er ganske tynde “plader”. Den næsttyndeste på maskinen er nok – ellers risikerer du, at de går i stykker under kogningen.

Hvis du ruller dejene ud i hånden, så bare rul så tyndt du kan. Det bliver (med stor sandsynlighed) aldrig tyndere end den næsttyndeste på pastamaskinen alligevel.

Fordel små portioner af fyld på de to af pladerne, og læg så de andre to over. Tryk siderne ned omkring de små portioner af fyld, og skær dem så ud med din ravioliskærer. Eller dit klejne-værktøj. Eller hvad du nu har ved hånden.

Drys dem let med mel, og lad dem stå, mens du lige får styr på saucen: Smelt smørret i en gryde, og når det er bruset af, så smider du en ordentlig dusk frisk timian deri. Lad det bruse op igen, og tag det derefter af varmen, mens du koger dine ravioli.

Kog dine ravioli i saltet vand i 3-4 minutter, og vend dem derefter i saucen inden servering.

Servér med et skud friskkværnet peber og friskrevet parmesan, og så er lykken gjort.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s