Risotto med timian og citron

Risotto
Risotto med timian og citron.

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

Til arrangementet i parmesanostens tegn på La Trattoria Del Bosco i sidste uge, som du kan læse mere om her, kiggede jeg kokken Mario Copetti over skulderen, da han lavede en risotto med timian og citron. Og jeg tog noter. Mario lavede ikke sin risotto helt som jeg plejer at lave min, og jeg synes ærlig talt, at hans var rigtig god. Så nu laver jeg risotto som Mario.

1 skalotteløg
Skallen fra en citron (øko)
Frisk timian
Olivenolie
75 g friskrevet parmesan
30-40 g smør
Ca. 1 liter hønse- eller grøntsagsfond
Friskkværnet peber
Risotto-ris

Start med at hakke løget virkelig fint, og opvarm derefter en god slat olivenolie ved jævn varme i en gryde. Løgene deri og sautér let.

Skru op for varmen på fuld skrald, og smid risene deri, mens du rører rundt som en gal, så der ikke er noget der brænder på. Når risene har en hvid kerne, så skruer du ned igen, og hælder en suppeskefuld fond ved. Du skal stadig røre rundt. Og fonden må ikke være mere end lunken, for så kan du komme til at overkoge din risotto.

Når fonden er kogt ind, så hælder du en ny skefuld på, rører rundt, koger ind, ny skefuld på osv. Efter noget der minder om 15-16 minutter, så har risene stadig bid, men er ved at være der.

Tag gryden fra varmen, og hak citronskal og timian i en fart. Det skal du bruge lige om lidt.

Smid friskrevet parmesan og smør i risottoen, og rør forsigtigt rundt til smørret er smeltet.

Lad det stå et minut eller to og vendt så citronblandingen i.

Servér med et skud friskkværnet peber, yderligere lidt friskrevet parmesan og evt. en dusk frisk timian.

En mening om “Risotto med timian og citron”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s