La Carabaccia i simplificeret version

Suppe
La Carabaccia i simplificeret version.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 70 minutter.

La Carabaccia er en italiensk løgsuppe, som kan minde lidt om den franske udgave, som du finder en opskrift på her. I den oprindelige version, der skal du ud i mandler stødt til mandelmel, kanel, og andet godt, og det matchede ikke lige med en hverdagsaften her i huset. Heldigvis findes der også en simplificeret version, som er noget nemmere at gå til. Og den smager stadig godt på en halvkold novemberaften.

750 g løg skåret i tynde skiver
1/2 dl. olivenolie
1/2 bdt. frisk basilikum skåret i strimler
1 1/2 liter hønsefond
100 g grønne ærter (frost er fint)
2 gulerødder i skiver
1 blegselleri skåre i små tern
1 glas hvidvin
Friskrevet parmesan
4 skiver ristet, daggammelt brød
Salt
Peber

Varm olien op i en stor gryde, og smid herefter selleri, løg og størstedelen af din basilikum deri. Rusk rundt i det i en fem minutters tid, og smid så løgene deri.

Lad det simre under låg i en time. Hæld evt. 1/3 af fonden i, i starten, så der er noget væde at gøre godt med. Kig til herligheden en gang i mellem, og rør rundt, så der ikke er noget, som brænder på.

Skru op for varmen, og hæld hvidvin i. Lad alkoholen fordampe, og tilsæt så ærter i sammen med den resterende del af fonden. Kog op så ærterne lige bliver møre, og smag til med salt og peber.

Læg en skive ristet brød i bunden af en dyb tallerken, og hæld suppen over, inden du giver den et ordentligt skud parmesan og lidt friskkværnet peber. Drys den resterende basilikum over, og så er du klar til servering.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s