Panna cotta med rabarbersirup

Pannacotta
Panna cotta med rabarbersirup.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 10 minutter + min. 4 timers afkøling.

1/4 liter piskefløde
2 blade husblas
Ca. 150 g sukker
2 stk. vanillestang
1 spsk. god portvin
500 g rabarber

Rabarbersiruppen anvendt i denne opskrift er ganske enkelt overskydende saft fra rabarber, som har været i ovnen ved 200 grader i 20 minutter i selskab med kornene fra en vanillestang og en god slat sukker, som derefter er kogt ind. Rabarberne kan så evt. bruges i en lagkage med hvid chokolade, flødeskum og andet godt – den førstefødte har lige haft fødselsdag, hvor denne lagkage bl.a. blev serveret, og med lidt held, så kunne opskriften godt være at finde her på bloggen ved en senere lejlighed.

Panna cotta’en laves ved at koge fløden ganske langsomt op sammen med kornene fra den ene vanillestang. Ja, smid egentlig også bare selve stangen i, den gi’r masser af smag. Bare husk at fiske den op senere, inden du hælder desserten i glas. Sukker skal også koges med op.

I mens udblødes husblas i koldt vand, og når fløden er kogt op, så knuges vandet ud af den, og under omrøring tilsættes det flødeblandingen. Portvin skal nu samme vej.

Hæld hele herligheden i små dessertglas, og kyl dem i køleskabet i min. 4 timer.

Varm glassene på ydersiden med hænderne eller lidt varmt vand, og vend dem så ud på en tallerken, hvorefter sirup hældes over.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s