Fedtfingermad: Oksehaler i rødvin

Kalvehaler
Oksehaler langtidsimret i rødvin og andre lækkerier.

Antal personer: 2 (meget sultne) personer – ellers kan 3 sagtens gå mætte fra bordet.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 140 minutter eller deromkring.

Her er en ret, som kræver, at man ikke er bange for at få fedtede fingre. For at spise oksehaler med kniv og gaffel, det er noget nær en umulighed. Næh, frem med fingrene, og så afsted …

1,2–1,5 kg oksehaler
1/2 knoldselleri i mindre tern
3 store løg i både
4 gulerødder i mindre tern
2 laurbærblade
1 dusk frisk timian
2 persillerødder i mindre tern
2 fed hvidløg, hakket
25 g smør
Olivenolie
Salt
Peber
Lidt citronsaft
1 dåse hakkede tomater
3/4 l oksefond
1 flaske rødvin

Brun oksehalerne på alle sider i smør og olie, efter du har krydret dem med salt og peber. Sæt dem herefter til side.

Steg herefter grøntsagerne ved jævn varme i det fedtstof, som stadig er i gryden efter du brunede oksehalerne. Når de har fået en smule farve, så smider du oksehalerne tilbage deri sammen med timian og laurbærblade (dem skal du lige binde sammen med lidt bomuldssnor), tomater, citronsaft, fond og rødvin. Oksehalerne skal være dækket, så er der ikke nok, så spæd op med lidt ekstra fond. Bring i kog og smid lidt salt og peber i gryden, inden du skruer ned for varmen og lader det simre under låg i min, 2 timer.

Rør lidt rundt i retten undervejs, så der ikke er noget, som brænder på, og tilsæt gerne en smule væde undervejs, hvis det er ved at koge tør.

Jeg serverede retten med cremet polenta, men pasta, brød eller kartoffelmos er heller ikke skudt helt ved siden af.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s