Chicken dopiaza

Dopiaza
Chicken dopiaza.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
20-25 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter.

Naan-brødene kan du finde en opskrift på her. Så’ dét på plads. Curry’en finder du opskrift på nedenfor. Lad dig ikke afskrække af, at der er en hel del ingredienser, som skal i. Har du dem først, så har du nemlig også grundlaget til en lang række andre indiske retter. Og det er jo slet ikke dårligt …

800 g kyllingebryst uden skind og ben
Lidt citronsaft
Salt
Peber
4 spsk. smagsneutral olie
2 store grofthakkede løg
5 fed finthakket hvidløg
2 tsk. hakket ingefær
2 spsk. sødmælks-yoghurt
3 kanelstænger á et par cm pr. stk.
Knuste korn fra 4 grønne kardemommekapsler
1 tsk. knuste nelliker
1/2 tsk. sorte peberkorn
2 spsk. tomatpuré
1/2 tsk. stødt gurkemeje
Lidt chilipulver
1 1/2 tsk. korianderfrø, knuste
1 1/2 dl vand
Lidt sukker
8 skalotteløg i både
1 1/2 tsk. garam masala
Frisk koriander

Skær kyllingen i mundrette stykker, og smid det sammen med lidt citronsaft og lidt salt og peber i et fad. Lad det marinere i små 15 minutter.

Varm 1 spsk. olie op i en lille gryde, og smid så løg (ikke skalotteløgene) og hvidløg deri sammen med ingerfær. Lad det ruske lidt rundt ved jævn varme i omkring 5 minutter. De må ikke tage farve. Smid hele herligheden i en blender sammen med yoghurt og blend til en halvtyk sauce-lignende sag.

Varm 3 spsk. olie op i en noget større gryde. Smid kanel, kardemomme, nelliker og peberkorn. Svits i et lille minut, hvorefter ovenstående sauce gør selskab. Skru lidt op for varmen, og rør rundt i fem minutter, inden gurkemeje, chili og korianderfrø kommer med, og der ruskes rundt i hele herligheden i 2-3 minutter.

Så skal tomatpure i, og der skal koges videre et par minutter. Så skal kyllingen i, og når den lige skifter farve, så skal vand, lidt salt og peber samt sukker i. Det samme skal vandet, og så skal det ellers simre i 10 minutter.

Så skal låget af igen, og det skal koge i yderligere 10 minutter. Rør rundt i det en gang i mellem, så du er sikker på, at der ikke er noget, som brænder på.

Alt i mens ovenstående kører helt strålende for dig, så varmer du det sidste olie op i en gryde. Deri skal skalotteløgene, som skal have tilpas med varme til, at de skiller sig ad og tager farve. Så skal der garam masala i, og du skal skynde dig at røre godt rundt i et halvt minut, inden hele molevitten så skal ned til curry’en ovenfor.

Lige inden serveringen kommer du korianderen i, og så serveres det ellers med ris og naan. Eller blot naan. Eller blot ris.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s