Spaghetti med bottarga

Bottarga
Spaghetti med bottarga.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
5 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Først lige en lille servicemeddelelse: Bottarga er revet multerogn, og er noget nær umulig at opdrive frisk i Danmark. Man kan derimod få fingre i det i en tørret udgave, hvis man ta’r forbi det italienske supermarked i Sydhavnen i København. Det er ikke ligeså godt, men det er godt.

2 spsk. god olivenolie
1 spsk. smør
1/2 flute, hvor skorperne er skåret af og resten er lavet til små brødkrummer
Salt
Peber
Friskhakket persille
Spaghetti
3 fed hvidløg i helt tynde skiver
Bottarga
Friskrevet parmesan

Smelt smørret på en pande, og smid brødkrummerne på sammen med et skud salt og peber. Lad dem blive gyldne og sprøde under konstant omrøring. Sæt dem herefter til side.

Opvarm olien i en pande, mens pastaen koges i en gryde ved siden af. Den skal – olien altså – opvarmes ved svag til jævn varme. Smid hvidløg og lad olien trække smag derfra.

Tag pastaen direkte fra det kogende vand over i olien (der må nemlig gerne hænge lidt kogevand ved) og rør det hele godt rund. Det tykner nok lidt, men det er en del af hele den samlede plan.

Smag til med salt og peber, og drys så persille og brødkrummerne over. Rør let rundt igen.

Drys (eller riv, hvis du har den friske) bottarga over og riv lidt frisk parmesan over.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s