Blommetærte med marcipan

Blommetærte
Blommetærte med marcipan.

Antal personer: 8 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter + afkøling af mørdej i en lille times tid.
Tilberedningstid: 40 minutter alt i alt.

100 g smør
250 g hvedemel
100 g sukker
4 æggeblommer
500 g blommer i både og uden sten
150 g rørsukker
150 g marcipan
2 æg
125 g flormelis
3/4 dl. fløde

Ælt smør sammen med mel, sukker (ikke rørsukkeret) og æggeblommer (ikke de hele æg) til du står med en reel dej. Pak den ind i husholdningsfolie, og læg denne i køleskabet i en time, inden den rulles ud til en tynd dej, som beklæder en tærteform.

Prik huller i dejen med en gaffel, og bag den så ved 200 grader i 20 minutter.

Kog blommerne op sammen med sukker. Sigt væden fra (den kan evt. koges ind til en glimrende blommesirup). og læg blommerne på den bagte tærtebund.

Riv marcipanen og rør den sammen med æg, flormelis og flød. Hæld blandingen over blommerne, og smid tærten i ovnen ved 200 grader i 20 minutter til overfladen er gylden og let sprød.

Servér med creme fraiche, og der er sommer på i en skefuld.

2 meninger om “Blommetærte med marcipan”

    1. Hej Jacob

      Det kan du tro, at du må. I øvrigt en super idé med sanke-tanken – jeg må se nærmere på den én af dagene. For grundlæggende, så synes jeg virkelig idéen er go’!

      /Thomas

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s