Boller i karry med æblechutney

Curry
Boller i karry med æblechutney.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 50 minutter.

Æblechutney
250 g æbler
2 store rødløg
100 g rørsukker
2 dl æbleeddike
50 g rosiner
1 spsk. fennikelfrø
1 spsk. korianderfrø
2 tsk. friskrevet ingefær
20 g smør
Salt
Peber

Boller i karry
500 g hakket kalv og flæsk
2 liter hønsebouillon
3 små finthakkede løg
2 æg
1 dl. mælk
3 spsk. hvedemel
Salt
Peber
3 spsk. karry
Lidt smør
Lidt olie

Æblechutney
Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker sammen med løgene. Opvarm smør i en gryde ved jævn varme, og smid så løgene deri. Lad det simre i omkring fem minutter ved lav varme til løgene er klare.

Tilsæt æblerne sammen med de resterende ingredienser og smag til med salt og peber.

Lad det simre ved svag varme i 35-45 minutter.

Boller i karry
Bland kødet grundigt med to af løgene, æg, mælk og salt og peber.

Kog bouillon op, og form herefter kødet til små kødboller, som kommes i. Lad dem koge ved svag varme til de kommer op til overfladen. Kog lidt af gangen, og læg dem herefter til siden – men gem bouillonen!

Opvarm lidt olie og smør i en gryde og svits løg deri ved jævn varme. Tilsæt så karry og mel, og rør godt rundt, så det klumper sammen. Tilsæt herefter bouillon lidt af gangen under konstant omrøring.

Lad saucen koge i 15 minutter til den bliver tykkere i konsistensen.

Tilsæt kødbollerne og lad dem blive varme, inden de serveres sammen med friskkogte vilde ris og æblechutney.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s