Østrigsk grovbrød med surdej

Brød
Østrigsk grovbrød med surdej.

Antal personer: Mange.
Forberedelsestid:
Svært at sige – men omkring 2-3 dage er ikke helt skævt.
Tilberedningstid: 70 minutter.

350 g groft rugmel
150 g knækkede hvedekerner
1 dl vand
1 spsk. dadelsirup (eller anden mørk sirup)
1 spsk. kommen
1 spsk. fennikelfrø
1 spsk. salt
1 pakke gær
350 g hvedemel

Lav en surdej (den kan du finde en opskrift på her). Bland ca. 400 g af den med ovenstående ingredienser. Ælt det godt igennem, og form det herefter til et kæææmpe brød (eller flere små), som lægges på en bageplade med bagepapir. Lad hæve til cirka dobbelt størrelse.

Pensl med vand og drys med lidt mere rugmel, og bag det så først i 10 minutter ved 225 grader, og derefter en times tid ved 200 grader.

Stil et lille ildfast fad med vand i bunden af ovnen, så bliver skorpen rigtig lækker sprød.

En mening om “Østrigsk grovbrød med surdej”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s