Øllebrød i luksusudgave

Øllebrød
Øllebrød i luksusudgave – billedet er ikke det bedste, men tro mig: Det smager virkelig godt!

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter (når rugbrødet først er bagt).
Tilberedningstid: 15 minutter.

Fra bogen “Opskrifter og små glimt af hverdagslykke”, som du kan læse en anmeldelse af her, har jeg som det første kastet mig over den helt klassiske øllebrød. Rugbrødet finder du opskrift på her, og nedenfor finder du opskriften (kun let modificeret) du skal følge for at ramme en øllebrød, som i hvert fald gjorde mig glad (og meget, meget mæt).

300 g rugbrød (og jo, et med kerner fungere helt fint)
3 dl vand
1 hvidtøl
1 spsk. honning
1 spsk. dadelsirup (eller anden mørk sirup)
1 knivspids salt
Piskefløde og friskebær samt grofthakkede mandler til topping

Rugbrød, vand, øl, honning og sirup lægges i blød i en gryde i 15 minutter. Herefter tændes der for blusset ved middel varme, og under løbende omrøring varmes grøden op til du står med en lind grød.

Pisk fløden til skum, og læg en klar oven på den varme grød, så den smelter ned over. Top med friske bær og hakkede mandler, og så står du ellers med en morgenmad, som gør, at du ikke er sulten før om laaang tid.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s