Opskrifter og små glimt af hverdagslykke – ny kogebog af Ann-Christine Hellerup Brandt fra Valdemarsro.dk

Bog
Opskrifter og små glimt af hverdagslykke – ny kogebog af Ann-Christine Hellerup Brandt fra Valdemarsro.dk.

Ann-Christine som står bag Valdemarsro.dk har skabt en hyggelig – sådan rigtig hyggelig – kogebog: Opskrifter og små glimt af hverdagslykke. Og hyggelig er det bedst beskrivende ord. Der er måske ikke opskrifter på de helt vilde ting, men til gengæld er der, ja, små glimt af hverdagslykke.

Ann-Christine har selv taget alle billederne i bogen (selvfølgelig med undtagelse af de billeder, hvorpå hun selv er), og det synes jeg er med til at skabe et personligt og rart indtryk.

Som det familiemenneske jeg er, så synes jeg rigtig godt om bogen. Ikke som decideret kogebog, men som et hyggeligt indspark, og en inspirationskilde til, hvordan en hverdag med en dejlig kæreste og verdens bedste søn kan blive endnu bedre, end den allerede er. Hvis dog bare man havde det overskud, som det virker som om, at Ann-Christine ligger inde med …

For hvis man havde dét overskud, så er jeg sikker på, at en morgen med sunde små pandekager med citron og birkes eller de franske Pain au chocolat ville være intet mindre end et kæmpe hit herhjemme. Og netop pandekagerne indleder – sammen med bl.a. øllebrød i luksusudgaven, kanelsnegle og müslibarer – det første afsnit som slet og ret hedder “Godmorgen-opskrifter”. Øllebrød er i øvrigt prøvet af allerede med stor succes – mere herom på bloggen senere.

Efter morgenmaden kommer frokosten, hvor rugboller, focaccia med tomat, timian og ost og varmrøget laksemousse til både sandwich og salater kridter banen op, inden vi ryger videre til “En hyggelig eftermiddag” med iskaffe, karamelcreme og daddelkugler med kardemomme.

Aftensmaden kunne være pitabrød med hummus og falafler, eller hvad med sushi med varmrøget laks (nem hverdags-udgave) eller en klassisk chili con carne? Der er mange gode, klassiske opskrifter, som jeg i hvert fald ved, at den førstefødte herhjemme ville klappe i sine små hænder over.

Bogen slutter af med bl.a. hjemmelavet Bounty, biscotti og brunsviger og mange andre gode sager.

Min kæreste elsker bogen. Og den er nok lidt til den tøsede side. Jeg er mere glad for de klassiske kogebøger, men alligevel rammer den her mig. Der er noget nært og hyggeligt over den, og den indbyder til at blive bladret i foran kaminen, nu hvor det begynder at blive koldt og mørkt udenfor.

Kender du en, som er til familie-hygge i bogform, og som samtidig er blot en smule interesseret i mad, så er her en bog, som jeg vil tro falder i god jord.

“Opskrifter og små glimt af hverdagslykke” af Ann-Christine Hellerup Brandt fra Valdemarsro.dk er udkommet fra Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck. Prisen kommer til vejledende at ligge på kr. 299,95, og for det får du en hardback på 217 sider.

Dette indlæg er skrevet over tilsendt materiale fra Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

Reklamer

One thought on “Opskrifter og små glimt af hverdagslykke – ny kogebog af Ann-Christine Hellerup Brandt fra Valdemarsro.dk”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.