Fettuccine con anatra (en variation af Bigoli con l’Anatra)

A1
Fettuccine con anatra (en variation af Bigoli con l’Anatra).

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

Fra bogen “Pasta”, som du finder en omtale af her, der kastede jeg mig – delvist, om ikke andet – over en opskrift, hvor der reelt skal bruges indmaden fra anden; kråse, hjerte, lever m.m. Nu var problemet blot det, at jeg ikke havde en and. Og ej heller dens indmad. Jeg lavede derfor retten med et reelt stykke andebryst. Og smager den “rigtige” ret bare delvist ligeså godt som denne bastard-udgave, så er det sgu’ alle pengene værd. Det smager godt. Virkelig godt. Som i virkelig, virkelig godt! I øvrigt står oversættelsen for egen regning – korrekt eller ej. Men tak til Google Translate …

1 andebyst, hvor skindet er befriet, og kødet skåret i store tern
Frisk rosmarin
Friskrevet parmesan
50 g smør
1/2 dl olivenolie
1 lille finthakket løg
2 dl rødvin
Salt
peber
Frisk fettuccine

Start med at tage skindet af brystet. Det kan med stor sandsynlighed lade sig gøre blot ved lidt knofedt, men ellers så brug en lille kniv til at befri det. Gnid det herefter med salt og peber på begge sider.

Varm en pande op ved høj varme, og steg skindet derpå. Skindsiden først, om man så må sige. Altså den side, som ikke oprindeligt vendte ned mod kødet. Når skindet har fået den farve, som man nu synes bedst om, og det synes sprødt, så vend det, og giv det et varmechok på den anden side også. Læg det herefter til afkøling på fedtsugende papir.

Lad smør og olie bruse af på en sauterpande, og smid så løgene deri sammen med rosmarin. Lad dem simre ved jævn varme i omkring fem minutter. De skal blot blive klare, og ikke tage farve. Løgene altså.

Skru lidt op for varmen, og så er det ellers samme vej med anden. Lad det brune inden vinen kommes ved. Lad det simre ved helt svag varme i omkring 15 minutter. Pas på, at kødet ikke får for meget, for så kan jeg forestille mig, at det bliver tørt. Jeg er mest til rosa midte i midt andekød.

Smag til med salt og peber og servér med friskkogt fettuccine, friskrevet parmesan og et ekstra skud peber.

Nåh ja, og så skærer du i øvrigt lige andesværen i passende stykker og drysser ud over til sidst, som et sprødt indslag.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.