Hjemmebagt kernerugbrød på surdej

Rugbrød
Hjemmebagt kernerugbrød på surdej.

Antal personer: Så mange, som kan spise 2 store brød.
Forberedelsestid:
15 minutter + hævning á 2 omgange i hhv. 3 og 2 dage samt lige 5-6 timer inden bagningen.
Tilberedningstid: 1 time og 40 minutter.

1. dag
25 g gær
2 dl kærnemælk
1 dl vand
100 g rugmel
100 g hvedemel
1 tsk. salt

Rør surdejen sammen af alle ingredienserne med undtagelse af salt. Hæld dejen på et glas, og drys salt over. På med låget, og lad det så står tørt og uden direkte sollys i 3 dage.

3. dag
1 liter vand
Ovenstående surdej
2 spsk. salt
500 g groft rugmel
400 g hvedemel
100 g skårne rugkerner

Bland surdejen med alle ovenstående ting. Lad dejen stå overdækket i yderligere 2 dage.

5. dag
2oo g knækkede hvedekerner
150 g skårne rugkerner
50 g havregryn
100 g hørfrø
75 g solsikkekerner
75 g græskarkerner
1 mørk hvidtøl
Olie til pensling

Tilsæt ovenstående ingredienser, og rør dejen godt sammen. Tag 3oo g dej fra, som opbevares i et glas med låg uden direkte sollys, som du kan bruge som surdej fremadrettet – det kan holde sig i 2-3 uger.

Fordel den resterende dej i 2 brødforme a 2 liter, som er beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 5-6 timer.

Pensl brødene med olie, og sæt dem så i en kold ovn, som opvarmes til 180 grader. Bag dem i 60 minutter, og skru så op på 200 grader, som brødene så skal have yderligere 40 minutter i.

Afkøl og spis!

3 meninger om “Hjemmebagt kernerugbrød på surdej”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s