Baguette med salsiccia og peperonata

Salsiccia
Baguette med salsiccia og peperonata.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
40 minutter + min. 8 timer til hævning af brødene.
Tilberedningstid: 30 minutter.

For ikke så lang tid siden fik jeg fingrene i den nye bagebog “Bageopskrifter fra hele verden – alle de klassiske opskrifter”. Nu er den første opskrift testet – og ikke mindst “bestået”! Jeg kastede mig ud i de klassiske franske baguettes, og endte med brød med sprød og sej skorpe og en blød midte – fuldstændig som de skal være. Du kan læse mere om bogen her, og nedenfor finder du opskriften på netop de franske baguette, som her får italiensk selskab af et par Barolo-salsiccie og hjemmelavet peperonata (opskrift på sidstnævnte her).

Baguette
Baguette.

Baguette
250 g hvedemel med højt glutenindhold
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
8 g gær
2 dl. koldt vand

Bland mel med sukker og salt, og lav så en fordybning deri. Smuldr gæren i fordybningen, og tilsæt vandet, som langsomt arbejdes ind i melet til du står med en glat og smidig dej.

Læg dejen til hævning på et køligt sted i min. 8 timer.

Slå dejen ned, og del den i to, som rulles til pølser af ca. 5 cm tykkelse. Læg pølserne på et viskestykke, som foldes mellem dem, så de ikke klistrer sammen under hævningen. Dæk dem med plastfolie og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.

Varm ovnen op til 240 grader, og kom en skål med vand i bunden af den. Smid bagepapir på en bageplade, og læg dine baguette der på. Skær et snit for hver ca. 5 cm, drys dem med mel og bag dem midt i ovnen i ca 20-25 minutter til de er gyldenbrune.

En mening om “Baguette med salsiccia og peperonata”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s