Limoncello

Limoncello
Limoncello … – så har man prøvet dét med!

Forberedelsestid: 10 minutter + 5 ugers trækketid.
Tilberedningstid: 10 minutter + afkøling.

Limoncello er en citronlikør-agtig sag, som oprindeligt stammer fra Amalfikysten i Italien. Den skal nydes iskold, og gerne med et par isterninger i. Alternativt kan den bruges i denne drink. Man kan sagtens få fat i limoncello i Danmark, men de har en tendens til at være ret sprittede i smagen, medmindre man investerer en del penge i den. Men, men, men man kan jo også bare lave den selv – og resultatet bliver absolut i den helt gode ende af den smagsmæssige skala, hvis jeg selv skal sige det …

0,75 liter vodka (den billigste du kan få fat i er fin – citronerne overtager smagen)
1,25 liter vand
0,75 kg sukker
Skallen fra 6–8 udsprøjtede citroner

Skær skallen af citronerne. Vær meget påpasselig med, at der ikke kommer noget af det hvide med, da limoncelloen ellers kan gå hen og blive ret bitter. Smid skallerne i en flaske med god plads, sammen med vodkaen og lad det så ellers trække et mørkt sted i 4 uger.

Kog sukker og vand til en halvtyk sirup og køl den af, inden du blander det med vodkaen, hvor selve citronskallerne er siet fra. Lad det så trække i yderligere 1 uge, inden flasken smides i køleskabet (eller fryseren alt efter, hvor ivrig du er efter at smage), så den er klar til brug.

Smagen bliver en virkelig lækker halvsød sag, hvor citronerne sparker lidt til smagsløgene på den helt rigtige måde. Den sprittede smag er ikke eksisterende, den billige vodka til trods , og hvis man ikke passer på, så ryger flasken hurtigt ned. Så lav bare dobbeltportion …

En mening om “Limoncello”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s