Bageopskrifter fra hele verden – alle de klassiske favoritter

Bagebog
Bageopskrifter fra hele verden – alle de klassiske favoritter.

Den 1. september udkommer der en mursten af en bagebog: “Bageopskrifter fra hele verden – alle de klassiske opskrifter”. I sag på knap 400 sider, som kommer grundigt gennem en stor del af de forskellige bageopskrifter, som man finder rundt om i verden.

Bogen starter med opskrifter fra det amerikanske, hvor klassikere som Mississippi Mud Pie og Pecan Pie får selskab af mindre kendte kager som Devil’s Food Cake og  Key Lime Pie. Herefter bevæger vi os over til Latinamerika med mexicanske sopapillas (spanskrør kaldes de ofte her nordpå) og majsbrød med jalapenos – for tag ikke fejl; dette er ikke kun en bog med opskrifter på søde sager. Du finder også en god samling af “rigtige” brød fra rundt om i verden.

Nåh, men videre fra det latinamerikanske til Afrika med deres ingefærsmåkager og mælketærter til Storbritannien, hvor Victoria Spongecake ledsages af f.eks. Strawberry Short Cake og scones samt crumpets og et godt gammeldags hvidt franskbrød. Irland er repræsenteret ved bl.a. det efterhånden ret kendte irske sodabrød, hvorefter Frankrig brillierer med croissanter, macarons, Tarte Tartin og Éclairs – sidstnævnte hører i øvrigt til en af undertegnedes livretter indenfor kager. Har du ikke smagt dem, så gør det snart. Man bli’r lykkelig af det.

Efter Frankrig rammer vi middelhavsregionen med bl.a. de italienske panforte og ciabatta samt en polentakage med citron og baklava med honning, inden turen går videre mod Tyskland, Østrig og Schweitz. Og de kan sgu’ noget med kager i de lande. Schwarzwälder Kirschtorte, Sachertorte og strudel for bare at nævne et par.

Skandinavien er repræsenteret ved  fastelavnsboller, Sarah Bernhardt og grovbrød med kommen blandt mange andre lækre sager, inden østeuropa og Rusland kommer på banen med søde piroqqer og Babkabrød. Så er det videre til Israel og bl.a. Rugelach, inden turen kommer til Asien med bl.a. en opskrift, som jeg bliver nødt til at prøve snarest: Mangotærte med ris. Klisterris med frisk mange er i min verden et hit, så en tærte-agtig sag af dette, det kan kun være godt.

Turen slutter i Australien og New Zealand med Hokey Pokey Biscuits og Coffe Scrolls blandt Lamingtons og Boston Buns.

Hvis du kender alle ovenfor nævnte kager og brød, så er du nok så velbevandret ud i bagnings verden, at der skal meget til at overraske og imponere dig. Men jeg er ikke så velbevandret, så jeg synes, at det er en god og anderledes bagebog.

Jeg kan rigtig godt lide, at det ikke kun er kager, men også “almindeligt” brød, som der er opskrifter på. Og landeinddelingen er en sjov måde at gøre bogen overskuelig på.

Det er som sagt en solid sag af en bog, hvor alle opskrifter er akkompagneret af 2-3 billeder, som både viser resultatet af det, som du er på vej til at kaste dig ud i samt processen for at komme dertil.

Er du – som flere og flere i Danmark efterhånden er – ved at komme på banen mht. bagningen, så vil bogen være en god investering. Eller en god mulighed til ønskesedlen. Du kommer rundt om det hele, og får du blod på tanden, så er der også opskrifter, som kræver lidt mere end “bare lige”.

Jeg har i hvert fald et par opskrifter, som skal testes i den nærmeste fremtid – både af de helt søde sager, men også af “rigtige” brød.

“Bageopskrifter fra hele verden – alle de klassiske opskrifter” udkommer fra Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck den 1. september og kommer til at have en vejl. pris. på kr. 249,95. I mine øjne får du meget bog for dén pris, og det vil være en god investering. Både som decideret opslagsværk, men også som en inspirationskilde til, hvad du kan smide på bordet, hvis svigerfamilien skal imponeres – der skal i hvert fald nok være noget, som de ikke har smagt før, er jeg overbevist om.

2 kommentarer til “Bageopskrifter fra hele verden – alle de klassiske favoritter”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s